Doua studii clinice pentru un vaccin anti-Covid si un tratament, suspendate in decurs de cateva zile

15/10/2020
Doua studii clinice pentru un vaccin anti-Covid si un tratament, suspendate in decurs de cateva zile

Doua studii clinice pentru un vaccin anti-Covid si un tratament, suspendate in decurs de cateva zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/doua-studii-clinice-pentru-un-vaccin-anti-covid-si-un-tratament-suspendate-in-decurs-de-cateva-zile/

Doua companii farmaceutice americane au suspendat saptamana aceasta studiile clinice ale unui vaccin si, respectiv, ale unui tratament experimental impotriva Covid-19, pentru a evalua posibilele efecte secundare in randul participantilor, relateaza AFP.

Deocamdata nu se cunoaste natura exacta a alertelor sanitare care au declansat pauzele in cadrul studiilor si nici de cat timp vor avea nevoie companiile pentru a investiga si decide, sau nu, reluarea studiilor, printre cele mai asteptate si monitorizate din lume, noteaza si Agerpres.

Johnson & Johnson a anuntat, luni seara, o pauza in studiile sale clinice, incepute la sfarsitul lunii septembrie, dupa ce o afectiune neasteptata a aparut la un participant duminica seara, potrivit conducerii companiei.

Astfel, niciun participant la studiu nu mai primeste vaccinul sau placebo pana la o notificare ulterioara. Un comitet de experti independenti studiaza datele pentru a vedea daca “boala inexplicabila” poate fi sau nu legata de vaccin.

De asemenea, compania Eli Lilly a anuntat marti suspendarea studiilor clinice ale tratamentului sau experimental cu anticorpi impotriva COVID-19 la pacienti spitalizati, din motive de securitate neprecizate.

Reamintim ca in luna septembrie, testele clinice pentru unul dintre cele mai promitatoare proiecte de vaccin anti-Covid, cel dezvoltat de AstraZeneca in colaborare cu Oxford, au fost oprite pentru cateva zile in Marea Britanie si in alte tari. Motivul a fost aparitia unei boli inexplicabile la unul dintre participantii la studiu.

Potrivit surselor citate, testele sunt inca suspendate in Statele Unite, fara sa se stie motivul.

Etichete: studiu clinic vaccin covid, studiu clinic tratament covid, vaccin anti-covid, tratament coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ionut says:

    Pentru Anglia am auzit ca ar fi vorba de meningo-encefalita, analiza cazului a aratat o cauza independenta de vaccin

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: