“Dotarea laboratorului SUUB”

11/06/2015

“Dotarea laboratorului SUUB”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dotarea-laboratorului-suub/

poza cercetare laboratorLuni, 15 iunie, incepand cu ora 10.00, in Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenta va avea loc evenimentul de inaugurare a proiectului “Dotarea Laboratorului Sectiei de Hematologie SUUB”.

Proiectul a avut ca principal obiectiv alinierea Sectiei de hematologie a Spitalului Universitar la standardele europene in vederea tratarii corecte a bolnavilor cu patologii hematologice.

Statisticile ne arata ca aproximativ 25% din populatia gloului dezvolta in timpul vietii un tip de cancer, iar, in general, circa 4% sunt leucemii.

In Romania, sansele de viata ale celor care se imbolnavesc de cancer sunt inca destul de reduse. Flowcitometrul este necesar in cadrul Sectiei de hematologie a SUUB deoarece acest spital are unul dintre cele mai mari rulaje de pacienti, aproximativ 800 pacienti/lunar, din care circa jumatate prezinta leucemii acute, iar cealalta jumatate – limfom, fiecare dintre ei ajungand aici in diferite stadii ale bolii si necesitand un diagnostic concis si rapid pentru a putea incepe tratamentul adecvat.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Important pentru medicii de familie | Noi reglementari privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru pacientii cu Covid-19

Patru medici de la UPU din cadrul Spitalului Judetean Sibiu s-au imbolnavit de Covid-19

Studiu: Peste 80% dintre pacientii infectati cu Covid-19 au carenta de vitamina D

Rusia a lansat productia celui de-al doilea vaccin anti-Covid | Alte doua vacccinuri in pregatire

INSP a lansat un program de screening cardiovascular