Dominic Fritz: Personalul medical este epuizat; va fi nevoie de teste pentru a diferentia Covid-19 de virusurile sezoniere

08/10/2020

Dominic Fritz: Personalul medical este epuizat; va fi nevoie de teste pentru a diferentia Covid-19 de virusurile sezoniere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dominic-fritz-personalul-medical-este-epuizat-va-fi-nevoie-de-teste-pentru-a-diferentia-covid-19-de-virusurile-sezoniere/

Dominic Fritz, primarul ales al municipiului Timisoara, spune ca in oras nu mai sunt paturi ATI disponibile, ca personalul medical din linia intai care lucreaza continuu din luna martie, “este epuizat” si ca va fi nevoie de achizitionarea unor teste speciale care sa diferentieze cazurile COVID-19 de virusurile sezoniere.

“In Timisoara, nu mai sunt disponibile paturi de terapie intensiva. Personalul medical, care lucreaza din martie fara pauza, este epuizat. Desi la Timisoara avem, intre timp, capacitate de testare PCR foarte buna, va fi nevoie sa se achizitioneze teste speciale, pentru a diferentia COVID-19 de virusurile sezoniere. Sunt necesare si unele schimbari de legislatie, in contextul supraaglomerarii spitalelor COVID-19 si de suport, pe care le voi sustine in discutiile pe care le voi avea cu decidentii din Bucuresti”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Continut educational:

Totodata, el mai spune ca sistemul de sanatate local are nevoie de decizii rapide, atat administrative cat si legale si de aceea.

“Dincolo de politica si administratie, nu vom putea limita extinderea comunitara a virusului daca fiecare dintre noi nu se comporta cu responsabilitate. Trebuie sa ne protejam. Am invatat din propria experienta ca putem sa avem o viata normala daca purtam masca in spatii inchise sau aglomerate, pastram distanta si daca ne mutam mai multe activitati afara sau in spatii foarte bine aerisite, cat se poate”, a mai subliniat Dominic Fritz.

Etichete: personal medical linia intai, teste covid-19, teste gripa, teste diferentiere covid gripa, dominic fritz

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Mircea says:

    Nu inteleg. Testele alea PCR nu fac diferenta intre Covid si gripe, viroze de sezon?! Adica numerele astea tot mai mari de “cazuri” de “covid” ar putea fi de fapt banale raceli si gripe sezoniere?!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19