Documente medicale la pubela. Avocatul Poporului s-a sesizat

13/09/2017

Documente medicale la pubela. Avocatul Poporului s-a sesizat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/documente-medicale-pubela-avocatul-poporului-s-a-sesizat/

Avocatul Poporului a anuntat ca s-a sesizat din oficiu in legatura cu prezenta in strada, in vecinatatea unor pubele, a unor documente medicale ale unui dispensar din Piatra Neamt.

Potrivit unui comunicat, sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a articolului 26 din Constitutie privind viata intima, familiala si privata, precum si a articolului 21 din Legea 46/2003 privind drepturile pacientului.

“In articolul publicat de cotidianul Ziar Piatra Neamt, in 27 august 2017, (…) este relatat faptul ca in vecinatatea unor pubele a fost sesizata prezenta unor documente medicale, fise ale pacientilor, bilete de trimitere, rezultate ale analizelor medicale, pe care sunt mentionate numele pacientilor, codul numeric personal, adresa de domiciliu si numarul de telefon. Conform celor relatate in materialul de presa si din imaginile publicate rezulta ca documentele ar fi fost intocmite in urma cu multi ani la fostul Dispensar nr. 6, situat in cartierul Darmanesti din municipiul Piatra Neamt”, scrie in comunicatul de la Avocatul Poporului.

Potrivit aceleiasi surse, autorii materialului de presa au sesizat si organele de cercetare penala in legatura cu situatia constatata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

Comunicare medic pacient – instrumente practice

Dr. Dina Mergeani, despre proiectul de norme al Contractului-Cadru: Mai multa munca cu bani mai putini

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS