DNA: Control judiciar pentru doi medici de la Spitalul judetean Constanta

09/06/2016

DNA: Control judiciar pentru doi medici de la Spitalul judetean Constanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dna-control-judiciar-pentru-doi-medici-de-la-spitalul-judetean-constanta/

dnaProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, din data de 08 iunie 2016, fata de inculpatii:

PAREPA RALUCA-IRINEL, sefa a Sectiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta si TORINGHIBEL MARIUS, medic primar in cadrul aceleiasi sectii, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului.

Din ordonantele de dispunere a controlului judiciar intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora :

La data de 08 iunie 2016, inculpatii Parepa Raluca-Irinel si Toringhibel Marius, in calitatile aratate mai sus, au dispus internarea inculpatului Constantinescu Nicusor Daniel (arestat preventiv in dosarul nr.821/36/2015 al Curtii de Apel Constanta), la subunitatea medicala unde isi desfasoara activitatea, astfel incat acesta sa execute masura arestului preventiv in conditii mai blande.

Inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a fost internat in unitatea medicala respectiva, desi era obligatorie internarea sa intr-una din unitatile medicale ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, in mod legal, a masurii arestarii preventive dispuse de catre instanta competenta, pe durata internarii in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Concret, din probatoriul administrat a reiesit ca diagnosticul la internare al inculpatului nu necesita internarea in unitatea medicala mai sus mentionata.

Pe timpul cat se afla sub control judiciar, inculpatii Parepa Raluca-Irinel si Toringhibel Marius trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:
a) sa se prezinte la Directia Nationala Anticoruptie sau la IPJ Constanta – SIC, organ desemnat cu supravegherea, ori de cate ori sunt chemati,
b) sa informeze de indata Directia Nationala Anticoruptie sau IPJ Constanta – SIC, cu privire la schimbarea locuintei,
c) sa se prezinte la IPJ Constanta SIC, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie,
d) sa nu depaseasca limitele teritoriale ale Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent,
e) sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme;
f) sa nu se apropie de Constantinescu Nicusor Daniel, de membrii familiei acestuia si de interpusii lui si sa nu comunice cu acestia, direct sau indirect pe nicio cale.

Inculpatilor li s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Inculpatilor Parepa Raluca-Irinel si Toringhibel Marius li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Biroul de Informare si Relatii Publice DNA

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: