Discutii privind vaccinarea anti-Covid in farmacii

11/05/2021
Discutii privind vaccinarea anti-Covid in farmacii

Discutii privind vaccinarea anti-Covid in farmacii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/discutii-privind-vaccinarea-anti-covid-in-farmacii/

Autoritatile sanitare din Romania deruleaza discutii preliminare privind vaccinarea anti-Covid in farmacii. La acest moment, sunt insa ‘foarte multe’ aspecte care trebuie reglementate, potrivit presedintelui Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19, Valeriu Gheorghita.

“Sunt foarte multe aspecte care necesita a fi organizate pentru aceasta etapa de vaccinare. In primul rand, cu partea de reglementare a actelor normative si ulterior cu disponibilitatea farmaciilor de a se implica in acest demers, tinand cont ca vorbim de flacoane multidoza si atunci este important sa asiguram si numarul necesar al persoanelor care se vaccineaza in ziua respectiva, cand se deschide un flacon. Deci inca sunt discutii preliminare, este o propunere pe care, sigur, o avem in vedere si pe care o vom analiza cat se poate de riguros incat sa putem demara si aceasta etapa, la momentul potrivit. Dar, asa cum am anuntat, prioritar la acest moment va fi cresterea capacitatii de vaccinare in reteaua de medicina de familie si cresterea capacitatii de vaccinare in unitatile sanitare. Sigur, in paralel, se vor lua toate masurile prin care sa pregatim si faza de vaccinare in farmacii, dar aici mai avem nevoie de acte de reglementare”, a explicat seful CNCAV, citat de Agerpres.

Reamintim ca ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a semnat ordinul privind activitatea de testare in farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infectiei cu SARS-CoV-2.

Astfel, farmaciile pot opta pentru desfasurarea activitatii de testare antigenica rapida pentru depistarea COVID-19 dupa obtinerea unui aviz temporar emis, in format electronic, de directiile de sanatate publica judetene, respectiv

Directia de Sanatate Publica Bucuresti. Avizul este valabil sase luni, iar farmaciile pot solicita prelungiri succesive cu sase luni, trasnmite Ministerul Sanatatii.

Etichete: vaccinare in farmacii, vaccinare anti-covid, testare in farmacii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: