Discutii intre ministrul Sanatatii si managerii spitalelor unde au avut loc proteste

16/04/2018

Discutii intre ministrul Sanatatii si managerii spitalelor unde au avut loc proteste

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/discutii-intre-ministrul-sanatatii-si-managerii-spitalelor-unde-au-avut-loc-proteste/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, luni, ca a chemat la discutii managerii de spitale unde au loc proteste.
Reamintim ca infirmierii si brancardierii din mai multe unitati medicale au protestat din cauza scaderilor salariale,

“Am chemat managerii sa avem o discutie. Deja cu managera de la Spitalul Bagdasar am avut aceasta discutie, am revizuit putin acordarea sporurilor, precum si modul de repartizare. Cred ca nu vor fi probleme deosebite, dar, pana la urma, noi aplicam o lege. Guvernul si-a asumat majorarea salariilor medicilor si asistentilor medicali. Pentru persoanele care nu intra in grila decat in 2022 exista anumite scaderi pe care incercam sa le echlibram, dar vedem exact cum este situatia pentru fiecare spital in parte. Eu i-am chemat, desi noi trebuie sa aplicam o lege, o lege care a dus si la majorari salariale pe care as dori sa le scoateti in evidenta, pentru ca au fost cresteri importante la partea medicala, respectiv medici, asistenti medicali”, a declarat Pintea, la Digi 24.

Intrebata cine ar trebui sa explice chestiunile legate de aplicarea sporurilor, in contextul in care ar fi nemultumiri si referitor la faptul ca zilele acestea au fost platite doar salariile de baza, deoarece departamentele financiare nu ar sti sa calculeze, Sorina Pintea a raspuns:
 
“Legea trebuie sa le explice, deci pana la urma e vorba de interpretarea corecta a legii, de aceea am ales sa ma implic personal, desi, repet, nu e treaba ministrului Sanatatii, dar pentru ca e o problema am ales sa discut cu fiecare sa vedem care sunt problemele si modalitatile de aplicare”.

Ea a adaugat ca nu este obligatoriu ca toti angajatii sa ia sporul maxim. “Discut cu fiecare manager in parte, ii rog sa imi prezinte situatia, sa vad modul in care s-au repartizat sporurile, dar, am mai spus-o, nu e obligatoriu ca toata lumea sa ia sporul maxim. Exista limita minima si limita maxima, deci pana la urma va trebui sa ne echilibram. Exista spitale, pentru ca, in aceasta perioada, in weekend-ul acesta cred ca am vorbit cu cel putin 100 de manageri de spitale, exista spitale in care sporurile au fost intotdeauna acordate la nivelul maxim fara sa se tina cont de absolut nimic”, a afirmat Pintea,citata si de Agerpres.

In cursul zilei de luni, personalul medical din mai multe spitale, a protestat din cauza scaderilor salariale.
Au protestat infirmierii si brancardieri de la Spitalul Bagdasar Arseni. Potrivit unor surse, protestul va continua si la Institutul “Marius Nasta”.De asemenea, in cursul saptamanii trecute au fost proteste la Institutul “C.C. Iliescu” si la Spitalul “Sfantul Ioan”.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: