Discutii despre o posibila relocare a Agentiei Europene pentru Medicamente la Bucuresti

20/06/2017

Discutii despre o posibila relocare a Agentiei Europene pentru Medicamente la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/discutii-despre-o-posibila-relocare-a-agentiei-europene-pentru-medicamente-la-bucuresti/

Grupul de lucru interministerial privind Brexit a discutat luni, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din Bucuresti, despre dosarele la zi in vederea lansarii oficiale a negocierilor intre UE27 si Marea Britanie, precum si despre stadiul si deciziile care trebuie luate pentru pregatirea candidaturii Romaniei in procesul de relocare a Agentiei Europene pentru Medicamente, informeaza un comunicat al MAE.

Pe agenda reuniunii a fost si propunerea revizuita a Comisiei Europene privind criteriile pe baza carora vor fi analizate candidaturile statelor membre pentru relocarea agentiilor europene cu sediul in Marea Britanie, respectiv Agentia Europeana pentru Medicamente si Autoritatea Bancara Europeana.

Dupa cum precizeaza MAE, “au fost discutate aspecte referitoare la stadiul pregatirilor interne pentru intocmirea dosarului si depunerea candidaturii pentru relocarea Agentiei, insistandu-se asupra necesitatii ca eforturile sa fie concentrate pe identificarea cladirii, elaborarea strategiei de promovare si finalizarea dosarului de candidatura”.

“Dupa zece ani de la aderarea la Uniunea Europeana, Romania merita sa gazduiasca un sediu al unei agentii europene”, a declarat Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, conform comunicatului MAE.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala