Directorul OMS: Erorile de tratament nu fac rau doar pacientilor, ci pot spori si rezistenta la antibiotice

26/02/2018

Directorul OMS: Erorile de tratament nu fac rau doar pacientilor, ci pot spori si rezistenta la antibiotice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directorul-oms-erorile-de-tratament-nu-fac-rau-doar-pacientilor-ci-pot-spori-si-rezistenta-la-antibiotice/


Erorile in prescrierea tratamentelor nu fac rau doar pacientilor, ci sporesc si rezistenta la antibiotice, a avertizat directorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Rezistenta antimicrobiana apare atunci cand bacteriile sufera transformari care fac medicamentele in acest caz antibioticele – ineficiente.

Problema a devenit una globala in ultimii ani, existand avertismente ca omenirea s-ar putea confrunta cu ”o apocalipsa post-antibiotice” si cu finalul medicinei moderne daca nu sunt luate masuri.

Potrivit Press Association, directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus: ”Erorile de tratament nu fac rau doar pacientilor, ci pot spori si rezistenta la antibiotice.”

”Recent, OMS a publicat primul raport global al sistemului de supraveghere antimicrobiana GLASS, iar descoperirile sunt alarmante. In unele tari, pana la 82% din infectiile bacteriene sunt rezistente la cel putin unul dintre antibioticele cel mai des folosite,” a mai spus Ghebreyesus citat si de Agerpres.

”Erorile de tratament sunt parte din aceasta problema. Atunci cand antibioticele sunt prescrise in mod gresit sau nu sunt administrate corect, nu doar pacientul este in pericol, ci suntem cu totii.”, a mai completat directorul OMS.

Daca antibioticele isi pierd eficacitatea, atunci proceduri medicale precum chirurgia intestinului, cezarienele, artroplastiile si chimioterapia ar putea deveni prea periculoase pentru a fi realizate.

Ministrul britanic al sanatatii, Jeremy Hunt, a atras de asemenea atentia, in cadrul summitului, asupra erorilor de tratament, mai noteaza sursa mentionata.

Potrivit unei cercetari realizate de ministerul condus de Hunt, peste 200 de erori de tratament sunt facute in serviciul national de sanatate britanic (NHS) in fiecare an.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Comisar european, despre pandemia Covid-19: In unele state membre, situatia este mai rea decat in martie

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj