Directorul Institutului Robert Koch din Germania este sigur de al doilea val de infectii cu noul coronavirus

06/05/2020

Directorul Institutului Robert Koch din Germania este sigur de al doilea val de infectii cu noul coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/directorul-institutului-robert-koch-din-germania-este-sigur-de-al-doilea-val-de-infectii-cu-noul-coronavirus/

Directorul Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat in boli infectioase, a dat drept sigur un al doilea val de infectii cu noul coronavirus si probabil apoi chiar si un al treilea val, transmite agentia DPA.

”Este o pandemie. Si intr-o pandemie virusul va imbolnavi pana cand 60% pana la 70% din populatie este infectata”, a spus in fata presei, la Berlin, Lothar Wieler, directorul RKI, citat si de Agerpres.

Un al doilea val va veni ”cu mare certitudine”, a adaugat el, argumentand ca majoritatea expertilor impartasesc aceasta opinie si ca multi se asteapta de asemenea la un al treilea val epidemic.

Potrivit sursei citate, Lothar Wieler a declarat saptamana trecuta ca ”imunitatea de turma” pentru COVID-19 nu poate fi un obiectiv si nu poate functiona, avertizand ca pentru o imunitate colective ar fi nevoie ca un procent cuprins intre 60% si 70% din populatie sa fie infectata, ceea ce numai in cazul Germaniei ar insemna sute de mii de morti.

Etichete: pandemie coronavirus, epidemie covid-19, al doilea val coronavirus, institutului Robert Koch (RKI)

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: