Director CNAS: Aproape sase milioane de dosare electronice functionale

20/04/2016

Director CNAS: Aproape sase milioane de dosare electronice functionale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/director-cnas-aproape-sase-milioane-de-dosare-electronice-functionale/

FISA DE CONSULTATIEAproape sase milioane de dosare electronice sunt functionale in sistemul informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, spun reprezentantii institutiei.

Conform directorului general al CNAS, Radu Tibichi, dosarul electronic, impreuna cu celelalte doua instrumente informatice – cardul de sanatate si reteta electronica, contribuie la inlaturarea birocratiei din sistem.

Prezent la cea de-a VII-a editie a Forumului National al Asociatiilor de Pacienti, el a pledat pentru obligativitatea dosarului electronic si introducerea cat mai rapida a biletelor de trimitere si a concediilor medicale in forma electronica, ceea ce ar duce la eficientizarea cheltuirii banilor din sistemul de sanatate.

“Suntem in situatia de a avea o contributie la sanatate de 10,7%, suntem pe penultimul loc in Europa. Vorbim despre colectarea a 19 miliarde de lei, asta e prognoza pentru anul in curs. Vorbim de un nivel de cheltuieli anul acesta de 26 de miliarde de lei, fata de 23,5 miliarde lei anul trecut. Avem o problema – nu avem in momentul de fata un plan national de servicii medicale. In contextul in care bugetul este limitat, nu ai alta posibilitate decat sa iti stabilesti niste prioritati. Acum suntem in contract cu peste 600 de entitati spitalicesti si ma refer aici si la spitalele care ofera servicii in ambulator care nu consuma foarte mult buget, dar sunt intr-un trend de crestere. Asistenta medicala primara e privata. Asistenta medicala in ambulatoriu clinic este 70% privata, in ambulatoriu paraclinic 90% privata”, a declarat Radu Tibichi, citat de Agerpres.

Directorul general al Casei a mai spus ca Ministerul Sanatatii, CNAS, Institutul National de Sanatate Publica, Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar lucreaza la acest plan national pe parcursul acestui an.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: