Din nou au existat probleme mari de functionare ale PIAS

04/12/2015

Din nou au existat probleme mari de functionare ale PIAS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/din-nou-au-existat-probleme-mari-de-functionare-ale-pias/

fnpsnmfDe la lansarea componentei pentru cardul de sanatate, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate nu a functionat sau a raspuns cu foarte mare dificultate – impiedicand activitatea tuturor furnizorilor de servicii medicale –  in urmatoarele zile:

CEAS: 1-6, 19, 27 mai, 28 august, 18, 21, 22 septembrie, 9, 14, 19, 29, 30 octombrie, 3, 13 noiembrie.

SIUI: 1-6, 19, 27 mai, 9, 13, 14, 19 octombrie, 3, 9, 13, 25, 26 noiembrie, 2, 3 decembrie

SIPE: 9, 14, 19 octombrie, 3, 9, 13, 24, 25 noiembrie, 2, 3 decembrie.

Nici astazi nu s-au putut valida retete, bilete, concedii, consultatii, nu s-a putut verifica sau prelua calitatea de asigurat a pacientilor nostri, nu se pot efectua raportarile lunii precedente. Aceasta situatie a devenit insuportabila!

Din aceste motive, va ducem la cunostiinta ca:

–       nu suntem raspunzatori pentru eventualele greseli de prescriere a retetelor (depasirea numarului maxim de medicamente lunare) deoarece sistemul de verificare pentru aceasta regula de prescriere nu poate fi accesat;
–       nu suntem raspunzatori pentru biletele de trimitere si retetele emise asiguratilor (care figureaza in lista noastra cu acesta categorie de la ultimul import de personalizare) deoarece categoria de asigurat nu a putut fi verificata si exista situatii cand se schimba la inceput de luna;
–       ni se pare firesc ca serviciile efectuate in aceste perioada de avarie sa ne fie decontate si nu imputate, asa cum s-a intampat! Dorim sa ne fie validate serviciile efectuate in zile in care sistemul nu a mers, chiar daca acele servicii nu au fost validate in cele 72 de ore, deoarece sistemul nu a permis acest lucru!
 
De asemenea, trebuie sa se stie ca farmaciile nu pot elibera retetele pacientilor nostri daca sistemul e nefunctional (retetele nu au putut fi trimise in SIPE). Exista retete pentru boli acute/subacute cu valabilitate de 48 de ore, care sigur vor expira daca sistemul nu permite eliberarea lor! Prin urmare, nu suntem raspunzatori de esecul terapeutic in cazul in care pacientii nu si-au permis sa cumpere la pret intreg acele retete la care au de fapt dreptul, ca asigurati!

In repetate randuri am atras atentia asupra lipsei de prevedere a unui sistem alternativ pentru situatiile in care sistemul informatic nu merge, dar la demersurile noastre nu am primit raspunsuri oficiale. Reamintim ca am solicitat audit extern la CNAS si am solicitat ca pentru toate erorile si pentru frecventa lipsa de functionare sa existe responsabili!
 
               
   Presedinte FNPMF                                                                Presedinte SNMF
   Dr. Doina Mihaila                                                           Dr. Rodica Tanasescu

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. stefan constantina says:

    Ce sa mai scriu si eu au fost foarte convingatoare D-le doctor Tanasescu si Mihaila!Ma tem ca purtam un dialog al surzilor si cred pe zi ce trece ca decidentilor MS Mf CNAS etc chiar nu le pasa,chiar vor falimentarea Medicinii de familie!Ce le pasa lor ,se pot trata afara poate tot pe banii nostri,iar saracimea rurala sa treaca la lecuri babesti medievale cum dealtfel o si face!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: