Diana Paun: Viitorul in medicina inseamna digitalizare

14/10/2020

Diana Paun: Viitorul in medicina inseamna digitalizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/diana-paun-viitorul-in-medicina-inseamna-digitalizare/

Viitorul in medicina inseamna digitalizare, iar acest lucru presupune economie de timp si de efort, este de parere Diana Paun, consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale.

“Viitorul in medicina inseamna digitalizare. Sunt atatea solutii inovatoare care pot duce la imbunatatirea starii de sanatate: ca vorbim despre accesul la medicamente inovatoare, la dispozitive, la metode noi de diagnostic, ca abordam solutii de organizare. Vedeti problema de la nivelul DSP-urilor, faptul ca ei nu au fost digitalizati a implicat un efort uman extraordinar de mare la inceputul pandemiei. Or, digitalizarea ne ofera economie de timp, de efort si ne poate oferi si posibilitatea accesarii rapide a unor date corecte. Un sistem informatic integrat, o platforma care sa poata fi usor accesata si sa poata oferi in timp real datele concrete existente in teritoriu reprezinta un avantaj enorm si, dupa parerea mea, asta trebuie sa reprezinte o prioritate”, a declarat Diana Paun, conform Agerpres.

De asemenea, ea a mai subliniat ca Romania, fara sa dispuna de posibilitatile materiale ale altor state, s-a dovedit in perioada starii de urgenta a fi una dintre tarile cu capacitate institutionala de a gestiona riscurile asociate COVID.

Etichete: digitalizare medicina, sistem informatic de sanatate, pandemia covid in romania, diana paun

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: