Dezbateri publice pentru reforma in sistemul sanitar

15/10/2013

Dezbateri publice pentru reforma in sistemul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbateri-publice-pentru-reforma-in-sistemul-sanitar/

poza ministerul sanatatiiIn zilele de marti, miercuri si joi se vor organiza mai multe dezbateri publice pentru proiectele de lege care vizeaza reforma in sistemul sanitar. Dezbaterile sunt organizate de Ministerul Sanatatii si vizeaza pachetul de servicii medicale de baza, raspunderea civila  a personalului medical, cresterea veniturilor medicilor.

Programarea dezbaterilor publice

  • Marti – Va fi dezbatut proiectul de lege privind modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si proiectul privind pachetul de servicii medicale de baza.
  • Miercuri – Ministerul Sanatatii va organiza dezbaterea proiectului de lege privind raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice.

Miercuri se va dezbate si Ordonanta privind II.1 din Legea nr. 1/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

  • Joi – Ministerul Sanatatii propune spre dezbatere publica proiectul de lege privind implementarea proiectului-pilot de crestere a veniturilor medicilor si echipei medicale din unitatile sanitare publice cu paturi si proiectul de lege privind implementarea proiectului-pilot referitor la modificarea statutului spitalelor.

Ministerul Sanatatii precizeaza intr-un comunicat ca proiectele de acte normative sunt facute publice si pot fi vizualizate pe pagina www.ms.ro, Rubrica Legislatie – Transparenta decizionala.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: