Despre terapia interferon free pentru hepatita C: “Vorbim de 4.500-5.000 de pacienti in acest moment”

02/06/2015

Despre terapia interferon free pentru hepatita C: “Vorbim de 4.500-5.000 de pacienti in acest moment”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/despre-terapia-interferon-free-pentru-hepatita-c-vorbim-de-4-500-5-000-de-pacienti-in-acest-moment/

terapie-hepatita-c4500 -5000 de pacienti cu hepatita C, fibroza hepatica si ciroza. Cam atatia bolnavi preconizeaza conducerea CNAS ca ar putea sa fie tratati cu cea mai noua terapie pentru hepatita C, interferon free.

“Bolnavii de hepatita sunt un grup de bolnavi extrem de important pentru CNAS. Este adevarat, CNAS se ocupa de toti pacientii, dar sunt si boli speciale. Daca ar depinde doar de mine, pentru a semna primul contract probabil ca saptamana aceasta, cum nu depinde doar de mine, sunt multi actori implicati, atunci probabil ca, nu stiu, in doua saptamani, intr-o luna. Ceea ce tine doar de mine facem cat se poate de repede si incercam sa facem si lucrurile bine si transparent. Pentru inceput, dupa evidentele noastre, dupa calculele noastre, probabil undeva intre 4.000-5.000 pacienti si ma refer la pacientii cu F4, deci probabil ca o medie de 4.500 plus sau minus in functie de cati bolnavi se incadreaza in criteriile medicale. Cel care dicteaza este criteriul medical. Vorbim de 4.500-5.000 de pacienti in acest moment si apoi, sigur, exista o continuare anuala, am si spus ca trebuie sa fie un plan multianual pentru ca sunt si alti bolnavi”, a declarat presedintele CNAS.

Tot Ciurchea mai spune ca incearca sa obtina cel mai bun pret pentru tratamentul cu interferon free pentru cat mai multi pacienti si ca va fi pastrata conditia ca plata sa fie facuta pentru pacient vindecat.

“Incercam sa obtinem cel mai bun pret, cel mai bun pret pentru mine insemnand sa putem sa tratam toti pacientii. Pastram acea conditie cu plata pentru pacientii care s-au vindecat. Daca in doua saptamani sau o luna se semneaza contractele, pacientii vor putea avea tratament de a doua zi. S-ar putea si din iulie. Sunt pacienti care sunt deja investigati, deja cu un dosar complet, la care nu ai ce sa mai adaugi sau ce sa mai scoti, sunt criteriile medicale”, a afirmat seful CNAS, citat de Agerpres.

Si europarlamentarul Cristian Busoi spune ca pretul pentru terapia cu interferon free este mare nu numai pentru Romania, dar si pentru tari cu bugete mai mari.In opinia sa, tratamentul cu interferon free nu ar putea sa inceapa sa fie administrat mai devreme de luna august.

 

2 Comentarii

  1. stefan says:

    Nu o sa apara prea curand… Promisiuni multe, fapte 0 . Cam asa merg lucrurile la noi.

  2. Daniela Ionescu says:

    multumim pentru preocupare si pentru avansarea procedurilor, speram sa fie posibil tratamentul cat mai repede, sunt atatia oameni in suferinta care asteapta cu sufletul la gura inceperea acestuia.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: