Stiri medicale

Desfiintarea DSP-urilor si a CNAS-urilor – o reorganizare a sistemului

Data ultimei actualizari: 20/03/2013

poza decizie medicalaConform vicepresedintelui PNL Sorin Frunzaverde, demersul de desfiintare a directiilor de sanatate publica si a caselor de asigurari de sanatate este necesar, cu mentiunea ca este vorba despre o reorganizare a sistemului sanitar, si nu despre disponibilizari.

Este o prima masura descentralizatoare, sa-i spun asa pentru ca verigile acestea ingreunau pe undeva managementul in sistem. Acum trebuie sa vedem cu domnul ministru cum intelege finantarea. Este greu acum sa am cateva aprecieri la adresa demersului acestuia. El era necesar, cum era necesar si in invatamant, unde aceste structuri de tip Directie sanitara – Inspectorat scolar nu-si justifica existent”, a declarat vicepresedintele PNL in cadrul unei intalniri oficiale.

In ceea ce priveste necesitatea unor disponibilizari, ca rezultat al desfiintarii DSP-urilor si a caselor de asigurari de sanatate, Frunzaverde a precizat: “Nu, sunt foarte multi medici acolo care pot sa lucreze in spitale. Deci, practic, o reorganizare a sistemului. Nu cred ca ramane cineva pe dinafara. Sunt oameni cu pregatire medicala. De ce sa nu aiba loc in unitati efectiv sanitar?”.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.