Deschiderea anului universitar la UMF “Carol Davila” Bucuresti

30/09/2013

Deschiderea anului universitar la UMF “Carol Davila” Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deschiderea-anului-universitar-la-umf-carol-davila-bucuresti/

poza UMF Carol DavilaPe 1 octombrie 2013, la ora 9.00,  Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti marcheaza inceputul anului universitar prin festivitatea de deschidere. Evenimentul va avea loc in Amfiteatrul Facultatii de Medicina – George Emil Palade. Conducerea universitatii va fi prezenta la ceremonia de deschidere, alaturi de cadre didactice, student si parinti.

“Medicina nu poate fi facuta decat din pasiune”

Noii studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti sunt incurajati de rectorul institutiei, Acad.Ioanel Sinescu, la inceput de an universitar.

Rectorul universitatii subliniaza punctele majore pe care studentii ar trebui sa le ia in calcul: medicina se face cu pasiune, universitatea le permite sa dezvolte de-a lungul anilor de studiu proiecte de cercetare, un beneficiu atat pentru ei, cat si pentru pacienti.

“Medicina nu poate fi facuta decat din pasiune si cu daruire, astfel incat reusita sa fie una deplina. Asadar felicit pe toti cei care au optat pentru aceasta profesie nobila si ii asigur ca au facut o alegere excelenta si ca bucuriile si implinirea generate de un pacient vindecat de un medic sunt de negrait in cuvinte”, a precizat Acad. Ioanel Sinescu.

Mesaje de incurajare pentru viitorii medici au fost transmise si de Prof.dr. Doina Plesca, Decanul Facultatii de Medicina din cadrul UMF, de Prof.dr. Dumitru Lupuleasa, decanul Facultatii de Farmacie.

Facultatea de Farmacie “este o facultate grea, dar foarte frumoasa, care cere sacrificii ce ajung sa fie rasplatite, la final, printr-o meserie frumoasa de laborator sau de lucru in farmacie cu pacientii”, a precizat prof.dr. Dumitru Lupuleasa.

Traditie stiintifica si academica de peste 150 de ani

Acelasi mesaj optimist de bun venit le este transmis si studentilor de la Facultatea de Medicina Dentara.

Conf. Dr. Dana Bodnar, prodecan imputernicit cu indeplinirea atributiilor de Decan al Facultatii de Medicina Dentara, i-a asigurat pe studenti ca vor avea parte de o dezvoltare profesionala de calitate si ca vor fi intregrati proiectelor si programelor universitatii.

Patru specializari acreditate la Facultatea de Moase si Asistenta Medicala

Reprezentantii Facultatii de Moase si Asistenta Medicala, acreditata ARACIS, precizeaza cele 4 specializari de licenta, Asistenta Medicala Generala, Moase, Tehnica Dentara, Balneo-fizio-chinetoterapie.

Din acest an, facultatea va avea si 2 programe de master acreditate ARACIS.

Sursa: Comunicat de presa UMF “Carol Davila” Bucuresti

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice