Depresia, boala care ataca tot mai multi oameni

06/10/2015

Depresia, boala care ataca tot mai multi oameni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/depresia-boala-care-ataca-tot-mai-multi-oameni/

risc depresie pacienti cu BPOCDespre depresie se spune ca este boala care te condamna sa suferi in tacere.

La nivel mondial, peste 350 milioane de oameni sunt afectati de depresie, dintre care 50 de milioane sunt europeni.

Estimarile arata ca in fiecare an, in Europa, cel putin una din 15 persoane trece printr-o depresie majora, insa daca punem la socoteala anxietatea si formele mai usoare ale depresiei, putem vorbi chiar de patru din 15 persoane afectate.

In tara noastra, peste 12% dintre romani sufera la un moment dat in viata un episod depresiv.

Depresia poate sa apara din copilarie sau adolescent, dar specialistii in sanatate mintala spun ca aproape 50% dintre tulburarile psihice isi au debutul inainte de varsta de 18 ani.

Un medic cercetator american emitea anul trecut o teorie conform careia depresia ar trebui sa fie redefinita si catalogata drept o boala infectioasa, mai degraba, decat o tulburare emotionala.

“In loc de o conceptualizare majora a depresiei ca fiind o tulburare emotionala, as sugera o reconsiderare a acesteia si tratarea ca pe o bola infectioasa. As propune ca cercetarile viitoare sa efectueze o cautare concreta a parazitilor, bacteriilor sau a virusilor, care pot juca un rol cauzal in etiologia depresiei majore”, a declarat dr. Turhan Canli, conform Daily Mail.

De altfel, si cercetatorii de la de la Universitatea din Indiana, Statele Unite ale Americii, au spus ca emotiile negative, sentimentul de deznadejde si tristetea pot avea caracter contagios.

Conform OMS, pana in 2030, depresia va fi cea mai importanta problema de sanatate la nivel mondial, care va avea un impact negativ atat social, cat si economic.

Conform specialistilor de la Asociatia Americana de Psihiatrie, predispozitia la despresie si tulburari bipolare este mai crescuta in sezonul rece.

Citeste si Au crescut vanzarile de antidepresive

Citeste si Depresia este subdiagnosticata in Romania

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: