Au crescut vanzarile de antidepresive

24/09/2015

Au crescut vanzarile de antidepresive

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/au-crescut-vanzarile-de-antidepresive/

anti-depresive-tristeteTraim intr-o lume tot mai deprimanta, iar asta se vede cu ochiul liber mai ales cand analizam vanzarile firmelor de pharma ale medicamentelor antidepresive.

Stresul la locul de munca, singuratatea, comunicarea defectuoasa cu cei din jur ori cu partenerul de cuplu, plus esecurile profesionale si personale, fac ca oamenii sa devina tot mai depresivi zi de zi, an de an, pana cand semnele ignorate de cele mai multe ori se transforma in boala.

Potrivit Euromonitor, in Romania, vanzarile de medicamente antidepresive si somnifere au crescut cu 8 % in ultimul an de zile, ceea ce inseamna o cifra de aproape doua milioane de euro.

Depasiti la acest capitol in Europa suntem doar de bulgari, unguri si slovaci.

“Nivelul de stres a crescut foarte mult, oamenii fiind din ce in ce mai implicati in ceea ce priveste activitatea lor profesionala petrec mai multe ore la locul de munca si o alta categorie e reprezentata de stilul de viata. Rareori romanii fac diferenta intre vitamine, sedative si calmante. Asta pentru ca si denumirile comerciale sunt concepute uneori sa ii incurce. Sedativele se elibereaza doar pe baza de reteta medicala, dar unele calmante sunt subventionate”, a spus psihologul Gyorgy Gaspar, citat de Digi24.

De observat, in ultimii ani, este preferinta romanilor pentru medicamentele antidepresive pe baza de plante in locul celor chimice.

“Daca vorbim de tratament medicamentos, prin substante chimice, in special cand vorbim de managementul stresului atunci creeaza dependeta si o serie de efecte secundare. De aceea si deschiderea romanilor incepe sa fie mult mai mare fata de tratamentul medicamentos bazat 100% pe plante, acolo unde aceste efecte secundare nu apar, si nici dependenta sau riscul fata de dependenta nu este mare”, mai spune psihologul.

Cu toate acestea, se considera ca in Romania, consumul de antidepresive este inca mult sub nivelul tarilor occidentale, Pentru urmatorul an se prefigureaza o crestere cu cel putin 10 % a acestor tipuri de medicamente.

Cea mai mare piata pentru antidepresive este cea de peste ocean, din SUA. Aici, vanzarile anuale ating chiar si 600 de milioane de dolari.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: