Depresia este subdiagnosticata in Romania

26/05/2014

Depresia este subdiagnosticata in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/depresia-este-subdiagnosticata-romania/

cancer-de-col-uterinDepresia este o afectiune subdiagnosticata in Romania, conform precizarilor prof.dr. Mirela Manea de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. Aceasta a explicat ca depresia este numita de psihiatri tulburare psihica deoarece un astfel de diagnostic este mai putin stigmatizat.

Prof.dr. Mirela Manea: Depresia mascheaza intrarea pacientului in dementa

Intre principalele simptome ale un pacient cu depresie sunt starea de oboseala, lipsa dorintei de a face ceva in timpul liber, de a se uita la un meci, la un serial.

“O persoana in varsta care este adusa la medicul de familie ca nu mai mananca, ca nu mai doarme ar trebui investigata si facuta o evaluarea atenta. Stresul poate fi un factor precipitant, depinde de vulnerabilitatea persoanei. Nu este o chestiune de vointa depasirea depresiei”, a precizat prof.dr. Mirela Manea.

Dr. Bogdana Bursuc: Depresia are nevoie si de un tratament psihoterapeutic

Dr. Bogadana Bursuc a explicat ca depresia trebuie considerate o boala ca oricare alta, precum diabetul sau bolile cardiovasculare. Prin urmare trebuie tratata ca atare.

“Depresia are nevoie si de un tratament psihoterapeutic. Pacientul isi da seama ca nu este singurul care trece prin astfel de greutati sau ca nu este din vina lui ceea ce se intampla si nu este un esec personal. Sunt corectate o serie de modalitati prin care noi in mod natural reactionam cand sunt probleme si ajungem la depresie”, a explicat dr. Bogdana Bursuc.

Specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) atrag atentia ca pana in 2020 depresia va fi a doua cauza de dizabilitate dupa afectiunile cardiovasculare.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: