Demersuri pentru acorduri cu alte tari privind transplantul pulmonar

07/06/2019

Demersuri pentru acorduri cu alte tari privind transplantul pulmonar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/demersuri-pentru-acorduri-cu-alte-tari-privind-transplantul-pulmonar/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca a semnat un acord cu Ungaria in privinta transplantului pulmonar. In prezent sunt discutate conditiile tehnice.

“Acordul cu Ungaria va avea in spate niste conditii tehnice specifice, avem un grup de lucru format din dr. Radu Zamfir, dr. Narcis Copca, dr. Andrei Lesan de la Cluj, stabilesc conditiile tehnice in care se vor realiza aceste schimburi. Noi dorim ca la sfarsitul lunii iunie sa putem semna acest acord tehnic, astfel incat sa putem da drumul la colaborarea propriu-zisa. Este un acord pentru zece pacienti pe an. Am semnat acordul cu Ungaria, discutam acum conditiile tehnice, la sfarsitul lunii iunie vom termina de pregatit aceste conditii tehnice si vom putea da drumul efectiv la colaborare”, a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Demnitarul a mai precizat ca luna viitoare va merge la Roma pentru a discuta un acord cu Agentia Nationala de Transplant din Italia, tot pentru transplantul pulmonar.

Continut educational:

De asemenea, ea mai afirmat ca in urma cu o luna a cerut intr-o scrisoare adresata Eurotransplant ca Romania sa fie primita in etapa a doua a candidaturii.

In acest moment pe lista transplantului pulmonar sunt 31 de pacienti.

“Avem nevoie de donare, Biserica Ortodoxa Romana sprijina acest lucru, (…) dar din pacate mai sunt preoti care ii sfatuiesc pe apartinatori sa refuze donarea, fiind una dintre cele mai mari probleme. Celelalte probleme sunt lipsa increderii si poate durerea momentului – unii nu vor sa accepte ca, atunci cand cineva este in moarte cerebrala, pleaca” a spus Pintea conform Digi24, citata si de Agerpres.

Etichete: transplant pulmonar, eurotransplant

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Urmatoarele saptamani, relevante privind evolutia tulpinii Omicron

Medicul Irinel Popescu, trimis in judecata de DNA

Campanie de informare: Comportamentul preventiv sa fie regula

Proiectul privind certificatul digital COVID va ajunge, in cateva zile, in Parlament

Rafila: Dezvoltam un proiect care permite testarea extinsa la nivelul medicilor de familie