Deficit de medici si lipsa dotarilor in ambulatorul de specialitate

20/01/2014

Deficit de medici si lipsa dotarilor in ambulatorul de specialitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-de-medici-si-lipsa-dotarilor-in-ambulatorul-de-specialitate/

Transferarea serviciilor medicale din spital in ambulatoriu prin noul pachet de servicii medicale de baza a adus o serie de intrebari referitoare la posibilitatea realizarii acestui plan. Astfel, s-a adus in vedere ca in unele zone, in special cele rurale, exista un deficit de medici, iar in unele ambulatorii de specialitate nu exista dotari necesare tratarii pacientilor.

Deficit de medici in zonele rurale

Dr. Cosmin Alexandrescu, presedintele Asociatiei Profesionale a Medicilor din Ambulator a precizat ca acest plan prevazut in pachetul de baza poate fi realizat in Bucuresti, unde exista dotarile necesare preluarii pacientilor. Probleme majore pot exista, in opinia sa, in zonele rurale si in orasele mici.

“Putem avea spitale unde avem ambulatoriu de specialitate integrat si care ar putea folosi dotarile spitalelor. Se poate vorbi de situatia fostelor policlinici, cabinetelor medicale grupate unde lucrurile stau diferit, sunt cabinete unde exista dotare, altele unde nu exista dotare. Este un proces care va dura mai mult timp si numai printr-o finantare corespunzatoare se vor putea face si investitii”, a precizat dr. Cosmin Alexandrescu.

“Medicul hotaraste cand intra pacientul pe usa”

In ceea ce priveste listele de asteptare, nici pana in prezent nu exista un sistem bine pus la punct pentru ca pacientii sa nu mai astepte ore intregi pentru o consultatie.

“Probabil in norme, in Contractul Cadru, va exista o lista cu anumite patologii care vor putea fi programate, iar altele sunt evident urgente si nu pot fi lasate. Medicul hotaraste cand intra pacientul pe usa”, a precizat presedintele Asociatiei Profesionale a Medicilor din Ambulator.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: