Deficit de medici pediatri la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

06/03/2020

Deficit de medici pediatri la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/deficit-de-medici-pediatri-la-spitalul-judetean-de-urgenta-buzau/

Spitalul Judetean de Urgenta Buzau a apelat la o firma de recrutare de personal, in conditiile in care in aceasta unitate sanitara exista un deficit de medici pediatri. Aici ar mai fi nevoie de trei astfel de doctori pentru asigurarea garzilor la Unitatea de Primiri Urgente.

“In schema de personal care, pana acum trei zile, era acoperita integral, avem sapte medici. Dintre cei sapte medici, doua doctorite au intrat in prenatal, iar o a treia este pensionara cu prelungire, careia medicul de specialitate i-a spus ca nu mai are voie sa faca garzi, mai ales sa stea pe timp de noapte. Am ajuns in aceasta situatie in care, cu patru medici, trebuie sa se acopere garzile cele 30 de zile, dupa caz 31, ceea ce este inuman pentru dansii”, a declarat Claudiu Damian, managerul spitalului din Buzau, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Spitalul Judetean a apelat solutii de compromis. Respectiv, in ziua cand nu exista medic de garda, micii pacienti fiind trimisi cu ambulanta fie la Spitalul din Ramnicu Sarat, fie la alte spitale din Capitala.

Etichete: medici pediatri, pediatri buzau, deficit de medici, posturi medici, angajari medici, spitalul judetean de urgenta buzau

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: