Defectele de vedere, reparate in 4 minute

17/11/2011

Defectele de vedere, reparate in 4 minute

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/defectele-de-vedere-reparate-in-4-minute/

Persoanele care sufera de miopie, hipermetropie sau astigmatism isi pot repara defectele de vedere in doar 4 minute, printr-o interventie noua in Romania, care nu necesita bisturiu. iLasik este o metoda revolutionara aplicata chiar in corectia defectelor de vedere ale astronautilor NASA si a pilotilor Fortelor de Aparare SUA, anunta romanialibera.ro.

“Aceasta procedura este personalizata in functie de nevoile fiecarui pacient in parte. Pentru reusita se iau in considerare toate particularitatile fundamentale ale vederii pacientului, astfel realizandu-se un tratament in conformitate cu structura ochiului bolnav”, a explicat dr. Mihaela Simion, medic primar oftalmolog in cadrul West Eye Hospital.

Tehnica poate corecta miopia de pana la 7-9 dioptrii, hipermetropia de pana la 4-6 dioptrii si astigmatismul de pana la 4-6 dioptrii. Persoanele care pot beneficia de acest tratament trebuie sa aiba peste 21 ani, sa nu aiba boli de ochi, cum ar fi keratoconus sau tensiune oculara si a caror defecte ale ochilor nu s-au modificat de cel putin un an.

“In mod obisnuit ambii ochi sunt tratati in timpul unei singure proceduri, durata fiind de circa patru minute pentru fiecare ochi. Pacientul este constient pe parcursul intregii operatii, insa i se pot administra anestezice usoare. Recuperarea este mult mai scurta si mai usoara datorita tehnologiei de ultima ora, deoarece spre deosebire de metodele traditionale, aceasta tehnologie presupune renuntarea completa la bisturiu”, sustine medicul specialist.

Peste 285 milioane de oameni din intreaga lume au probleme de vedere, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cele mai raspandite dintre problemele de vedere sunt miopia, hipermetropia si astigmatismul. Imediat in clasamentul celor mai intalnite probleme oftalmologice se plaseaza cataracta, cu un procent de 33 la suta.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial