Decontarile in cadrul UPU

14/02/2013

Decontarile in cadrul UPU

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/decontarile-in-cadrul-upu/

poza decontarile din cadrul UPUDr.  Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii a anunat intr-o videoconferinta cu directorii directiilor de sanatate publica, managerii spitalelor de urgenta si medicii/asistentii, sefi UPU/CPU de la nivel national ca se va stabili cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente si servicii in unitatile de primiri urgente si va monitoriza situatia acestora, pentru o gestionare corecta si transparenta a fondurilor publice.

Raed Arafat a cerut ca facturile trimise la minister pentru decontare sa fie clare si sa evidentieze serviciile si analizele efectuate numai in departamentele UPU ale spitalelor.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a explicat care dintre cheltuieli vor fi considerate eligibile si care nu: „De exemplu, nu vom mai accepta ca din banii pentru UPU sa fie decontate platile pentru utilitati sau serviciile de paza, acestea fiind datoria spitalelor in intregime. Fondurile alocate unitatilor de primiri urgente trebuie utilizate exclusiv pentru deservirea pacientilor tratati in aceste sectii”

Totodata, s-a atras atentia asupra decontarilor pentru reactivi si analize medicale, controalele efectuate anul trecut evidentiind situatii neclare cu privire la unele situatii.

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Cele mai noi stiri: