Stiri medicale

Decontarile in cadrul UPU

Data ultimei actualizari: 14/02/2013

poza decontarile din cadrul UPUDr.  Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii a anunat intr-o videoconferinta cu directorii directiilor de sanatate publica, managerii spitalelor de urgenta si medicii/asistentii, sefi UPU/CPU de la nivel national ca se va stabili cadru unitar privind cheltuielile cu materiale sanitare, medicamente si servicii in unitatile de primiri urgente si va monitoriza situatia acestora, pentru o gestionare corecta si transparenta a fondurilor publice.

Raed Arafat a cerut ca facturile trimise la minister pentru decontare sa fie clare si sa evidentieze serviciile si analizele efectuate numai in departamentele UPU ale spitalelor.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a explicat care dintre cheltuieli vor fi considerate eligibile si care nu: „De exemplu, nu vom mai accepta ca din banii pentru UPU sa fie decontate platile pentru utilitati sau serviciile de paza, acestea fiind datoria spitalelor in intregime. Fondurile alocate unitatilor de primiri urgente trebuie utilizate exclusiv pentru deservirea pacientilor tratati in aceste sectii”

Totodata, s-a atras atentia asupra decontarilor pentru reactivi si analize medicale, controalele efectuate anul trecut evidentiind situatii neclare cu privire la unele situatii.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Comentariile sunt inchise.