Decizia Senatului SNMF privind contractele pentru 2016

11/07/2016

Decizia Senatului SNMF privind contractele pentru 2016

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/decizia-senatului-snmf-privind-contractele-pentru-2016/

snmfSocietatea Nationala de Medicina Familiei a decis in urma sedintei de Senat din 9.07.2016 urmatoarele:

Din respect pentru pacientii nostri care nu sunt vinovati de deficientele sistemului,

-din respect pentru profesionistii din noi.

-cu speranta ca ne vom putea face meseria, nu hartiile dorite de CNAS

-tinand cont de faptul ca Ministerul Sanatatii si CNAS au afirmat intr-un Comunicat relativ recent ca “inteleg importanta asistentei medicale primare si de ambulator, ca baza a bunei functionari a intregului sistem de asistenta medicala”,

-tinand cont de faptul ca aceleasi institutii au afirmat ca: “in interesul pacientilor, este necesara asigurarea continuitatii asistentei medicale, pe toate palierele, in baza legislatiei in vigoare”,

-investindu-l pe Ministrul Sanatatii cu girul increderii noastre si cu speranta ca acesta isi va respecta promisiunea de a ne sustine pentru:

a. A creste accesul pacientilor la servicii medicale si medicamente, fara riscul imputarilor abuzive, in special cele reglementate prin protocoale si scrisori medicale.
b. A reduce birocratia exagerata si sufocanta
c. A clarifica baza legala si profesionala pentru conceptele de protocol terapeutic, protocol de prescriere, scrisoarea medicala
d. Reanalizarea sanctiunilor legate de activitati administrative, nu medicale
e. Armonizarea finantarii intre segmentele sistemului medical, pentru “cresterea echilibrata a finantarii”, avand in vedere ca si medicina de familie ofera servicii medicale in sistemul public de sanatate
f. Imbunatatirea cadrului legislativ pentru eliminarea unor disfunctionalitati care au dus la imputari pentru activitati nemedicale, care dauneaza pacientilor, ingradind accesul pacientilor la servicii si medicamente.

In baza celor afirmate mai sus, Senatul SNMF va recomanda semnarea contractului pentru 2016 valabil pana la 31 decembrie 2016, cu urmatoarele precizari:

Vom semna aceste contracte, cu buna credinta, considerand ca si Ministrul Sanatatii va demonstra aceeasi buna credinta in viitorul apropiat.

In caz contrar, ne rezervam dreptul, de a uza de toate caile legale pentru a ne apara profesia, cabinetele si demnitatea.

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) este o organizatie profesionala, stiintifica, nonguvernamentala, apolitica, de drept privat, cu personalitate juridica, constituita din organizatii judetene, cu personalitate juridica, ale medicilor de familie din judetele Romaniei si a municipiului Bucuresti.

Biroul de presa al SNMF

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. gruia cornel says:

    stiu ca imi racesc gura degeaba,dar nu pot sa tac.Sefii nostrii ne cred prosti,parca noi nu stim ca odata semnat contractul este de neschimbat pana la expirarea lui.

  2. tranca mariana says:

    Contractele se semneaza ca intordeauna ; iar sindicatele sint doar bune de gura ca in toate epocile asa zise de aur nejustificat .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi