De luni, 225.000 de doze de vaccin hexavalent vor fi distribuite medicilor

18/06/2018

De luni, 225.000 de doze de vaccin hexavalent vor fi distribuite medicilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-luni-225-000-de-doze-de-vaccin-hexavalent-vor-fi-distribuite-medicilor/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat la Targu Mures ca vineri au ajuns 225.000 de doze de vaccin hexavalent, care lipseste de circa doua luni si ca de luni va fi distribuit.

“Au intrat 225.000 de doze si de luni va fi distribuit. Noi avem un acord-cadru cu reluarea competitiei anuale. Reluarea competitiei a fost contestata de foarte multe ori, modificandu-se procedurile Legii achizitiilor; cred ca lucrul acesta se va rezolva, dar in acest moment, a fost ultimul vaccin care trebuia sa intre, hexavalent, 225.000 de doze”, a precizat ministrul Sorina Pintea, conform Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Ministerul Sanatatii a anuntat pe 6 iunie ca pana la sfarsitul lunii directiile de sanatate publica vor primi 225.000 de doze de vaccin hexavalent pentru a fi distribuite medicilor de familie.

Vaccinul hexavalent trebuie administrat sugarilor in trei transe, la doua, patru si 11 luni si se regaseste in programul national de imunizare al Ministerului Sanatatii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: