De astazi, preturi noi la medicamente. Unele ieftine, altele mai scumpe

01/07/2015

De astazi, preturi noi la medicamente. Unele ieftine, altele mai scumpe

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/de-astazi-preturi-noi-la-medicamente-unele-ieftine-altele-mai-scumpe/

pastileConform declaratiilor repetate ale ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, dar si a sefului CNAS, Vasile Ciurchea, Romania va avea de astazi, 1 iulie, cele mai mici preturi din UE la medicamente.

Miercuri, 1 iulie 2015 intra in vigoare noul catalog al preturilor la medicamentele de uz uman autorizate de punere pe piata (CANAMED).

“De la 1 iulie, Romania trece practic la cel mai mic pret european, asa cum este normal, tinand cont si de prevederile si reglementarile ordinelor de ministru, asa cum confirma si contextul socio-economic pe care Romania il traverseaza. Preturile aici nu pot fi similare preturilor din tarile cu alte PIB-uri mult mai puternice decat tara noastra. Au fost purtate discutii si cu Comisia Europeana, cu partenerii internationali in totalitate — FMI, CE—, cu asociatiile de producatori, asociatiile de distribuitori, cu lanturile de farmacii, ca sa asiguram distributia si sa nu avem deficiente in aprovizionare si in accesul pacientilor catre medicamente”, a declarat ministrul Sanatatii intr-o conferinta de presa din data de 23 iunie 2015. (Vezi aici)

Una alba, una neagra

Dar, in timp ce unele medicamente se ieftinesc, altele se scumpesc. Asta pentru ca tot Ministerul Sanatatii vrea sa reduca si nivelul de compensare pentru 21 dintre cele mai folosite medicamente ale afectiunilor cardiace, gastrice, reumatice si psihiatrice. (Vezi aici)

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: