Daca nu respecta tratamentul, pacientii cu hepatita C pot fi pusi la plata

10/06/2015
Daca nu respecta tratamentul, pacientii cu hepatita C pot fi pusi la plata

Daca nu respecta tratamentul, pacientii cu hepatita C pot fi pusi la plata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/daca-nu-respecta-tratamentul-pacientii-cu-hepatita-c-pot-fi-pusi-la-plata/

bolnavi-hepatita-cAproape 700.000 de bolnavi de hepatita C si 1200 de morti anul trecut. Este un bilant sumbru al Romaniei, facut de medici.

Managerul Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” din capitala, dr. Adrian Strainu Cercel spune ca in lipsa unei strategii nationala in ceea ce priveste pacientii suferinzi de hepatita C, pana in anul 20130, nu este exclus ca numarul deceselor sa devina chiar…triplu.

Despre terapia interferon free, cel mai nou tratament din lume impotriva hepatitei C, se vorbeste de luni de zile. Inca de la finalul anului trecut, statul roman prin Ministerul Sanatatii si CNAS spune in fiecare luna ca aceasta terapie revolutionara, dar si scumpa, va fi accesibila si bolnavilor din Romania.

Acum, ultima strigare facuta de seful CNAS este pentru luna iulie, pana cand ar urma sa se incheie negocierile si contractele de cost volum cu firmele farmaceutice.

In acest timp, bolnavii de hepatita asteapta tratamentele ca pe ultima speranta si organizeaza chiar proteste de strada.

Insa, bine de stiut pentru acestia este ca daca nu respecta schema de tratament sau nu isi iau medicamentele conform indicatiei medicului, ar putea fi obligati ca la urmatorul tratament sa plateasca. Cel putin asa afirma presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea.

“Poate ca suna prea dur sau cinic dar daca nu iei medicamentele la urmatorul tratament va trebui sa contribui cu un procent important’, a spus presedintele CNAS, citat de Mediafax.

Si dr. Streinu Cercel a mai precizat noul tratament pentru hepatita C este mai eficient si aduce o imbunatatire mai rapida a starii de sanatate a pacientilor, cu conditia ca schema de tratament sa fie respectata cu strictete de catre bolnav.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: