“Daca ne referim la oncologie, nu mai avem liste de asteptare”

10/03/2015

“Daca ne referim la oncologie, nu mai avem liste de asteptare”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/daca-ne-referim-la-oncologie-nu-mai-avem-liste-de-asteptare/

dosareIn Romania nu mai exista lista de asteptare pentru pacientii cu afectiuni oncologice. Cel putin asa afirma conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

“Daca ne referim la oncologie, nu mai avem liste de asteptare. As putem spune ca suntem in rand cu celelalte tari in ceea ce priveste tratamentul cu citostatice. Mai sunt molecule care asteapta sa fie pe lista, dar orice molecula care trebuie introdusa pe lista trebuie sa aiba un studiu, niste beneficii. Venim in plus in oncologie cu radioterapia, care pot spune ca va integra tratamentul din oncologie. La fel a fost introdus PET-CT-ul. In alte tari, PET-CT-ul se foloseste pentru verificarea eficientei tratamentului, la noi este mai mult pentru diagnostic. Probabil intr-un timp relativ scurt vom ajunge si noi la acest nivel. In momentul de fata pacientii au acces la investigatii de inalta performanta”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, citat de Agerpres.

Conform  Raportului de Sanatate privind Incidenta Cancerului in Romania, dat pubicitatii in luna februarie 2015 si  realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, anual, mii de romani mor din cauza cancerului.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite

Nelu Tataru catre medicii tineri: Urmeaza o perioada frumoasa, in acealasi timp si grea, care o sa va aduca mari satisfactii profesionale

Studiu: Mutatiile virusului SARS-CoV-2 nu ii confera capacitatea de a se propaga mai rapid