Curtea Suprema a Germaniei a dat o decizie favorabila unui tata care dorea sa-si imunizeze copilul conform schemei de vaccinare

25/05/2017

Curtea Suprema a Germaniei a dat o decizie favorabila unui tata care dorea sa-si imunizeze copilul conform schemei de vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curtea-suprema-a-germaniei-a-dat-o-decizie-favorabila-unui-tata-care-dorea-sa-si-imunizeze-copilul-conform-schemei-de-vaccinare/

Curtea Suprema a Germaniei a stabilit marti ca un tata poate sa-si vaccineze copilul conform schemei recomandate de autoritati, chiar daca mama se opune, transmite DPA.

Decizia survine intr-un context in care guvernele si organizatiile din sfera sanatatii din Europa fac eforturi pentru a combate scaderea ratei de vaccinari, care a dus la aparitia unor focare de boli contagioase potential letale cum este pojarul, relateaza si Agerpres.

In cazul in legatura cu care s-a pronuntat marti Curtea Suprema germana, tatal dorea ca fiica sa, nascuta in 2012, sa fie imunizata impotriva unor boli ca tetanosul, pojarul si poliomielita, asa cum recomanda Comisia permanenta germana cu privire la vaccinare (STIKO).

Mama copilului, care s-a despartit de tata si in a carei grija se afla fetita, s-a opus vaccinarii din cauza ca se teme ca riscurile pe care le presupune sunt mai mari decat pericolul de a se imbolnavi si din cauza ca nu are are incredere in “lobby-ul practicat de sectorul farmaceutic si de doctori”, potrivit instantei.

Conform surselor mentionate, Curtea a precizat ca i-a dat dreptate tatalui intrucat considera recomandarile STIKO privind vaccinarea ca fiind un standard medical si intrucat nu exista dovezi ca vaccinurile prezinta un risc deosebit pentru copil.

Decizia Curtii Supreme a avut la baza legea germana care permite ca deciziile importante cu privire la un copil sa fie luate de parintele care propune solutia cea mai benefica pentru copil, chiar daca nu este vorba de parintele in a carui casa traieste minorul, mai relateaza DPA si Agerpres.

STIKO este un grup de experti numiti de Ministerul Sanatatii, ce  recomanda o schema de vaccinare a copiilor, dar punerea ei in practica nu este obligatorie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19