Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea privind vaccinarea obligatorie

24/11/2017

Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea privind vaccinarea obligatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curtea-constitutionala-a-italiei-a-validat-legea-privind-vaccinarea-obligatorie/

Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea votata in decursul verii prin care zece vaccinuri devin obligatorii pentru inscrierea copiilor in colectivitate.

Instanta a respins astfel un recurs formulat de regiunea Venetia, transmite AFP.

Vaccinurile cum sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei sau a rujeolei sunt obligatorii pentru inscrierea copiilor sub sase ani la crese sau gradinite, iar parintii copiilor nevaccinati cu varste intre 6 si 16 ani risca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de euro, relateaza si Agerpres.

Regiunea Venetia, unde se aplica de zece ani un model bazat pe libertatea de optiune, dupa informarea familiilor, a estimat ca aceasta obligativitate aduce atingere dreptului individual la sanatate.
Judecatorii Curtii Constitutionale au apreciat, insa ca impunerea acestei obligatii este legitima si vizeaza protejarea sanatatii individuale si colective.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit la 95% din totalul populatiei rata de vaccinare necesara pentru a fi atins “pragul de imunitate de grup” in fata unei boli, nivel pe care Italia nu l-a atins in privinta principalelor vaccinuri.

“Luam act de decizia Curtii si o respectam. Ca presedinte de regiune, mi-am facut datoria, aparand un model bazat pe libertate. De acum, trecem la constrangere”, a deplans presedintele regiunii Venetia, Luca Zaia, potrivit surselor mentionate.

“Textul apara sanatatea copiilor nostri si a intregii populatii”, a si ministrul italian al sanatatii, Beatrice Lorenzin.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava