Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea privind vaccinarea obligatorie

24/11/2017

Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea privind vaccinarea obligatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curtea-constitutionala-a-italiei-a-validat-legea-privind-vaccinarea-obligatorie/

Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea votata in decursul verii prin care zece vaccinuri devin obligatorii pentru inscrierea copiilor in colectivitate.

Instanta a respins astfel un recurs formulat de regiunea Venetia, transmite AFP.

Vaccinurile cum sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei sau a rujeolei sunt obligatorii pentru inscrierea copiilor sub sase ani la crese sau gradinite, iar parintii copiilor nevaccinati cu varste intre 6 si 16 ani risca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de euro, relateaza si Agerpres.

Regiunea Venetia, unde se aplica de zece ani un model bazat pe libertatea de optiune, dupa informarea familiilor, a estimat ca aceasta obligativitate aduce atingere dreptului individual la sanatate.
Judecatorii Curtii Constitutionale au apreciat, insa ca impunerea acestei obligatii este legitima si vizeaza protejarea sanatatii individuale si colective.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit la 95% din totalul populatiei rata de vaccinare necesara pentru a fi atins “pragul de imunitate de grup” in fata unei boli, nivel pe care Italia nu l-a atins in privinta principalelor vaccinuri.

“Luam act de decizia Curtii si o respectam. Ca presedinte de regiune, mi-am facut datoria, aparand un model bazat pe libertate. De acum, trecem la constrangere”, a deplans presedintele regiunii Venetia, Luca Zaia, potrivit surselor mentionate.

“Textul apara sanatatea copiilor nostri si a intregii populatii”, a si ministrul italian al sanatatii, Beatrice Lorenzin.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Presedintele CE: Suntem foarte norocosi ca avem acces la vaccinuri

Proiect MS: Certificat digital Covid obligatoriu pentru personalul medical

Citu: Valul patru nu a fost pregatit cum trebuia; cu noul ministru Cseke, vom facem fata