Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea privind vaccinarea obligatorie

24/11/2017

Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea privind vaccinarea obligatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curtea-constitutionala-a-italiei-a-validat-legea-privind-vaccinarea-obligatorie/

Curtea Constitutionala a Italiei a validat legea votata in decursul verii prin care zece vaccinuri devin obligatorii pentru inscrierea copiilor in colectivitate.

Instanta a respins astfel un recurs formulat de regiunea Venetia, transmite AFP.

Vaccinurile cum sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei sau a rujeolei sunt obligatorii pentru inscrierea copiilor sub sase ani la crese sau gradinite, iar parintii copiilor nevaccinati cu varste intre 6 si 16 ani risca amenzi cuprinse intre 100 si 500 de euro, relateaza si Agerpres.

Regiunea Venetia, unde se aplica de zece ani un model bazat pe libertatea de optiune, dupa informarea familiilor, a estimat ca aceasta obligativitate aduce atingere dreptului individual la sanatate.
Judecatorii Curtii Constitutionale au apreciat, insa ca impunerea acestei obligatii este legitima si vizeaza protejarea sanatatii individuale si colective.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit la 95% din totalul populatiei rata de vaccinare necesara pentru a fi atins “pragul de imunitate de grup” in fata unei boli, nivel pe care Italia nu l-a atins in privinta principalelor vaccinuri.

“Luam act de decizia Curtii si o respectam. Ca presedinte de regiune, mi-am facut datoria, aparand un model bazat pe libertate. De acum, trecem la constrangere”, a deplans presedintele regiunii Venetia, Luca Zaia, potrivit surselor mentionate.

“Textul apara sanatatea copiilor nostri si a intregii populatii”, a si ministrul italian al sanatatii, Beatrice Lorenzin.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Experti internationali: Pandemia de coronavirus a expus fragilitatile OMS

Capitala a iesit din zona rosie, cu mai putin de 3 cazuri la mia de locuitori

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Ministrul Sanatatii confirma ca vor exista schimbari la CNAS, MS si ANMDM

Comitetul national pentru vaccinare: Nu este necesara dozarea anticorpilor inainte de vaccinarea anti-Covid