Curs de resuscitare de Cartea Recordurilor

06/04/2016

Curs de resuscitare de Cartea Recordurilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curs-de-resuscitare-de-cartea-recordurilor/

primul-ajutorAsociatia Societatea de Salvare Bucuresti si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) urmeaza sa organize in luna mai, pe Arena Nationala, un curs de resuscitare cu cei mai multi participanti. Astfel, Romania ar putea intra in Cartea Recordurilor.

“Daca nu o sa fie 12.000 (de oameni — n.r.) si o sa fie 11.800, chiar daca nu va fi record Guinness, pentru noi va fi un record, iar pentru Bucuresti va fi un avantaj. Numarul minim de participanti ca sa poata fi stabilit un record este de 11.900. Noi nu urmarim in primul rand recordul, urmarim sa educam cat mai multi oameni in domeniul resuscitarii”, a  declarat presedintele Asociatiei Societatea de Salvare Bucuresti, Cristian Grasu, conform Agerpres.

Recordul precedent a fost stabilit pe 17 septembrie 2013, in Germania, unde 11.840 de cursanti au invatat simultan procedurile de resuscitare.

Evenimentul care urmeaza sa aiba loc in Bucuresti, se va organiza cu ocazia implinirii a 110 ani de la infiintarea Ambulantei.

“Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov este Societatea de Salvare din Bucuresti din 1906. Societatea de Salvare din Bucuresti a fost prima salvare din statul roman si a fost infiintata pe 28 iulie 1906”, a mai precizat Cristian Grasu, conform sursei citate.

Participantii la evenimentul “Record pentru viata — 110 ani de salvare a vietii” vor invata evaluarea unui pacient, recunoasterea stopului cardio-respirator, compresiile toracice si ventilatia.  

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: