Cum pot face medicii de familie recomandari pentru ingrijirea la domiciliu a pacientilor

24/01/2014

Cum pot face medicii de familie recomandari pentru ingrijirea la domiciliu a pacientilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cum-pot-face-medicii-de-familie-recomandari-pentru-ingrijirea-la-domiciliu-pacientilor/

parkinson1Medicii de familie pot recomanda ingrijire la domiciliu a pacientilor pentru toate patologiile care necesita o astfel de ingrijire. Daca pana acum doar medicul specialist putea face astfel de recomandari pentru pacienti, noua metodologie permite si medicilor de familie sa ofere recomandare medicala pentru ingrijirea la domiciliu.


Care este procedura de recomandare a ingrijirii medicale la domiciliu

Pentru ca un pacient sa beneficieze de ingrijiri medicale la domiciliu, medicul de familie trebuie sa faca o recomandare medicala in care se specifica tehnicile medicale care trebuie efectuate la domiciliu.

Termenul de valabilitate a recomandarii pentru ingrijiri medicale la domiciliu/ingrijiri paliative la domiciliu in vederea depunerii acesteia la Casa de Asigurari de Sanatate este de cinci zile calendaristice de la data emiterii recomandarii.

Pacientii care sunt recomandati de medicul de familie trebuie sa depuna la Casa de Asigurari la care sunt asigurati un dosar care sa contina: recomandarea medicala (tipizat special), cerere catre Casa de Asigurari, dovada calitatii de asigurat si actul de identitate.

Medicul de familie poate urmari evolutia pacientului ingrijit la domiciliu

Chiar daca pacientul sau este ingrijit la domiciliu, medicul de familie poate sa urmareasca care este evolutia pacientului prin intermediul furnizorilor autorizati pentru a acorda ingrijiri medicale la domiciliu.

Medicul de familie poate sa intervina in masurile de ingrijire medicala a pacientului daca este cazul.

Astfel, dupa consultul la cabinetul medicului de familie, pacientul este in continua supraveghere prin ingrijirea la domiciliu de catre personalul autorizat.

Serviciile de ingrijire la domiciliu reprezinta un liant intre diferite institutii de ingrijire, implicand servicii de diagnostic, tratament, reabilitare, suport, monitorizare a sanatatii, paliatie si, nu in ultimul rand, integrare sociala.

Ce impact au serviciile medicale la domiciliu asupra sistemului de sanatate

Sistemul de ingrijiri medicale la domiciliu reduce costurile in sistemul spitalicesc, fiind complementar acestuia.

Se reduce astfel numarul de zile de spitalizare, se scurteaza listele de asteptare, scade presiunea personalului medical prin reducerea numarului de cazuri ingrijite.

Astfel de servicii medicale permit persoanelor in varsta sa ramana in propria casa, prevenind institutionalizarea, crescand astfel calitatea vietii acestora.

Sursa: www.cag.ro

Autor: Anamaria Blanaru

2 Comentarii

  1. Baleanu says:

    Fratele meu are 76 de ani si nu mai poate merge. Il ingrija cumnata mea care a suferit un accident vascular cerebral si este parslizata. Cum pot fo ajutati ?

  2. Popescu Ioana says:

    Bună ziua!
    Mă numesc Popescu Ioana și am rugămintea să-mi răspundeți dacă ne puteți ajuta.Pe scurt,mama noastră locuiește în Smeeni Buzău,are 88 de ani,era îngrijită de fratele nostru(care a decedat în ian a. c.)Noi,cele trei fice,locuim în București și venim prin rotație să o îngrijim pe mama.De curînd a căzu iarăși și momentan ne descurcăm foarte greu cu ea.Am găsit acest site și vă rog dacă ne puteți ajuta și care este procedura.Vă mulțumesc și aștept răspunsul dv.Cu stimă,Popescu Ioana

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aparat performant care depisteaza virusuri si bacterii, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Angajatii vor beneficia de zile libere platite pentru vaccinarea anti-Covid

Numarul cazurilor de Covid-19, in crestere in randul tinerilor

Doua sute de milioane de europeni au fost vaccinati impotriva Covid-19