Criza de vaccinuri din toata tara produce ingrijorari

15/01/2016

Criza de vaccinuri din toata tara produce ingrijorari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-de-vaccinuri-din-toata-tara-produce-ingrijorari/

vaccinuri-vaccinare-doze-gripaCriza de vaccinuri se extinde si devine ingrijoratoare in toata tara. La acest moment sunt mii de copii neimunizati impotriva unor bolii prevenibile, iar deocamdata, autoritatile dau declaratii, dar nu si solutii.

Ministerul Sănătății, cel putin, are acelasi raspuns de circa o luna de zile: ca situaia se va rezolv in curand, situatie care persista de cateva luni de zile in mai multe zone ale tarii.

In cazul vaccinurilor antitetanos si antirabic, spitalele au mai primit doze, dar insuficiente, iar situatia este inca acuta.

Despre vaccinul hexavalent, aproape vital pentru copii, parintii se plâng că nu stiu ce sa mai faca. Ar dori macar sa il cumpere, dar acesta nu se gaseste.

„De unde să cumpăr acest vaccin dacă nu e scos pe piata , în farmacii”, spune un parinte ingrijorat.

La Cluj-Napoca, problemele au inceput luna trecuta, iar medicii de familie au consumat toate dozele inclusiv rezervele.

„Nu avem altă solutie decât să așteptam şi să speram că se vor rezolva cat de repede”, spune Dr. Emiliana Costiug, medic de familie, conform Digi24. 

La Iasi si Galati intalnim aceeasi situatie. Medicii de familie afirma ca singura solutie este să se refaca schema de vaccinari atunci cand vor exista doze.

„Este o problemă la nivel european. Exista doar doi producatori la nivel mondial care au solicitari foarte mari.”, au afirmat reprezentantii Ministerului Sanatatii in repetate randuri.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: