Criza de sange din spitale poate duce la situatii dramatice

29/09/2015

Criza de sange din spitale poate duce la situatii dramatice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-de-sange-din-spitale-poate-duce-la-situatii-dramatice/

sangele-este-viata2Nevoia de sange din spitalele din romanesti, mai ales in cele din Bucuresti, este una tot mai mare. Zilnic, unitatile din capitala au nevoie de cel putin o mie de unitati de sange, motiv pentru care de multe ori se apeleaza la centrele de recoltari din tara, chiar si in cazul urgentelor.
“Au fost cu precadere onorate urgentele. Ma confrunt cu o alta situatie, aceea de a face fata cu greu cerintelor si nevoilor spitalelor. Ca sa ajungem sa onoram comenzile, necesarul spitalelor, apelam la centrele de transfuzie din teritoriu”, a afirmat Corina Posea, reprezentant al Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

Numarul donatorilor este tot mai mic iar in lipsa unei mobilizari, medicii avertizeaza ca aproape de sfarsitul lunii octombrie s-ar putea confrunta cu o adevarata criza de sange si implicit cu imposibilitatea de a satisface numarul tot mai mare de urgente.

“Avem momente in care, avand un necesar mare, totusi numarul de donatori scade. Pentru rezolvarea acestei probleme trebuie sa avem o informare riguroasa si o promovare a acestor donatori”, a afirmat si Horia Bumbea, coordonatorul Centrului de Transfuzie Sanguina din Spitalul Universitar, conform Digi24.

Ultima analiza arata ca doar 2% dintre romani doneaza voluntar sange, un procent de trei ori mai mic decat media europeana.

Citeste si Banicioiu face apel pentru donare de sange

Citeste si Donatori putini, criza de sange in spitalele din Romania

Citeste si “Doneaza sange pentru viata”

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: