Banicioiu face apel pentru donare de sange

27/07/2015

Banicioiu face apel pentru donare de sange

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/banicioiu-face-apel-pentru-donare-de-sange/

donare-sange-nouAvand in vedere sesizarile din ultimele zile privind deficitul de sange si produse de sange din unele unitati sanitare, Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a verificat activitatea Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti si a facut un apel catre cetateni pentru donarea voluntara.

In lunile de vara, pe perioada concediilor si a muncilor agricole, sistemul se confrunta frecvent cu scaderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentandu-se cu 20-25% mai putini donatori fata de media obisnuita. Pe de alta parte, tot in aceasta perioada, exista o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operatiilor planificate. Ca urmare, se creeaza un dezechilibru intre cerere si cantitatile disponibile.

“Cererea zilnica a unitatilor sanitare din Bucuresti este de 1500 pungi/zi, iar centrul de donare poate asigura in aceasta perioada maxim 500 pungi/zi. Facem apel la populatie sa vina la centrele de donare si sa doneze benevol, o punga de sange poate face diferenta in lupta medicilor pentru viata”, a declarat ministrul Nicolae Banicioiu

De asemenea, Ministerul Sanatatii spune ca mai vrea sa imbunatateasca modul de donare a sangelui in randul populatiei, astfel incat sa incurajeze din ce in ce mai mult donarea voluntara de sange.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: