Criza de Euthyrox | Avocatul Poporului intervine si face recomandari catre Ministerul Sanatatii

17/07/2020
Criza de Euthyrox | Avocatul Poporului intervine si face recomandari catre Ministerul Sanatatii

Criza de Euthyrox | Avocatul Poporului intervine si face recomandari catre Ministerul Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/criza-de-euthyrox-avocatul-poporului-intervine-si-face-recomandari-catre-ministerul-sanatatii/

Avocatul Poporului (AP) a emis o recomandare adresata ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, avand in vedere lipsa de pe piata a medicamentului Euthyrox necesar pacientilor cu afectiuni tiroidiene. Recomandarea subliniaza importanta luarii unor masuri pentru gestionarea eficienta a situatiei tratamentelor deficitare.

“Ministrul Sanatatii, in exercitarea atributiilor conferite de legislatia in vigoare, sa dispuna masurile necesare pentru prevenirea, identificarea rapida si solutionarea crizelor de medicamente, respectiv pentru gestionarea eficienta a situatiei medicamentelor deficitare”, se precizeaza in recomandarea AP.

Totodata, Avocatul Poporului recomanda ministrului Sanatatii sa dispuna masurile legale care se impun pentru ca Sistemul electronic de raportare a stocurilor (SER) sa fie unul functional, pentru a declansa nivelul national de alerta si pentru a se putea proceda la luarea de masuri adecvate, in vederea preintampinarii lipsei de pe piata a medicamentelor.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Totodata, se recomanda Ministrului Sanatatii sa dispuna ca Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale sa procedeze la identificarea si aplicarea sanctiunilor pentru nerespectarea obligatiei de serviciu public conform legii in vigoare atat la nivelul companiei care detine autorizatia de punere pe piata, cat si la nivelul distribuitorilor angro, mai exact respectarea obligatiei de asigurare de stocuri adecvate si continue care sa asigure necesarul din respectivul medicament, pe tot cuprinsul tarii, conform prevederilor art. 699 pct. 19 si art. 804 alin. (2) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata.

Etichete: euthyrox, criza euthyrox, tratament afectiuni tiroidiene, avocatul poporului

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: