Cresterea numarului de echipaje pentru serviciile medicale de urgenta prespitaliceasca

04/08/2020

Cresterea numarului de echipaje pentru serviciile medicale de urgenta prespitaliceasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-numarului-de-echipaje-pentru-serviciile-medicale-de-urgenta-prespitaliceasca/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca are in vedere cresterea numarului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenta prespitaliceasca.

“Asigurarea personalului medical pentru functionarea unor domenii din sistem suprasolicitate in aceasta perioada reprezinta o prioritate. Am reusit suplimentarea personalului din directiile de sanatate publica prin detasarea a aproximativ 900 de asistenti medicali si medici scolari. Luam in discutie si cresterea numarului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenta prespitaliceasca si, in acest sens, vom demara discutii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar” a afirmat Nelu Tataru, dupa o intalnire cu reprezentantii Federatiei Sindicale Ambulanta din Romania, conform unui comunicat de presa.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

Potrivit sursei citate, la intalnire au fost discutate problemele ridicate de personalul din serviciile publice de ambulanta, precum suplimentarea personalului angajat in domeniu, clarificarea conditiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr.43/2020 si a sporului pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva Covid-19.

Demnitarul a mai anuntat ca in fiecare judet au fost detasati la directiile de sanatate publica medici si asistenti de medicina scolara, care sa ajute la derularea anchetelor epidemiologice. Este vorba de aproape 900 de astfel de cadre medicale in toata tara.

Etichete: servicii medicale, urgenta prespitaliceasca, servicii medicale ambulanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal