Cresterea numarului de echipaje pentru serviciile medicale de urgenta prespitaliceasca

04/08/2020

Cresterea numarului de echipaje pentru serviciile medicale de urgenta prespitaliceasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-numarului-de-echipaje-pentru-serviciile-medicale-de-urgenta-prespitaliceasca/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca are in vedere cresterea numarului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenta prespitaliceasca.

“Asigurarea personalului medical pentru functionarea unor domenii din sistem suprasolicitate in aceasta perioada reprezinta o prioritate. Am reusit suplimentarea personalului din directiile de sanatate publica prin detasarea a aproximativ 900 de asistenti medicali si medici scolari. Luam in discutie si cresterea numarului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenta prespitaliceasca si, in acest sens, vom demara discutii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar” a afirmat Nelu Tataru, dupa o intalnire cu reprezentantii Federatiei Sindicale Ambulanta din Romania, conform unui comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, la intalnire au fost discutate problemele ridicate de personalul din serviciile publice de ambulanta, precum suplimentarea personalului angajat in domeniu, clarificarea conditiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr.43/2020 si a sporului pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva Covid-19.

Demnitarul a mai anuntat ca in fiecare judet au fost detasati la directiile de sanatate publica medici si asistenti de medicina scolara, care sa ajute la derularea anchetelor epidemiologice. Este vorba de aproape 900 de astfel de cadre medicale in toata tara.

Etichete: servicii medicale, urgenta prespitaliceasca, servicii medicale ambulanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID