Cresterea numarului de echipaje pentru serviciile medicale de urgenta prespitaliceasca

04/08/2020

Cresterea numarului de echipaje pentru serviciile medicale de urgenta prespitaliceasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cresterea-numarului-de-echipaje-pentru-serviciile-medicale-de-urgenta-prespitaliceasca/

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca are in vedere cresterea numarului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenta prespitaliceasca.

“Asigurarea personalului medical pentru functionarea unor domenii din sistem suprasolicitate in aceasta perioada reprezinta o prioritate. Am reusit suplimentarea personalului din directiile de sanatate publica prin detasarea a aproximativ 900 de asistenti medicali si medici scolari. Luam in discutie si cresterea numarului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenta prespitaliceasca si, in acest sens, vom demara discutii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar” a afirmat Nelu Tataru, dupa o intalnire cu reprezentantii Federatiei Sindicale Ambulanta din Romania, conform unui comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, la intalnire au fost discutate problemele ridicate de personalul din serviciile publice de ambulanta, precum suplimentarea personalului angajat in domeniu, clarificarea conditiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanta de Urgenta nr.43/2020 si a sporului pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva Covid-19.

Demnitarul a mai anuntat ca in fiecare judet au fost detasati la directiile de sanatate publica medici si asistenti de medicina scolara, care sa ajute la derularea anchetelor epidemiologice. Este vorba de aproape 900 de astfel de cadre medicale in toata tara.

Etichete: servicii medicale, urgenta prespitaliceasca, servicii medicale ambulanta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi