Stiri medicale

Cresterea numarului de bolnavi cu arterita

Data ultimei actualizari: 02/08/2013

Cresterea numarului de bolnavi cu arteritaIn ultimii ani, aproximativ 202 milioane de persoane la nivel global au fost diagnosticati cu arterita. Numarul bolnavilor este in continua crestere, avand in vedere ca in 2000 existau 164 milioane de persoane care sufereau de arterita. Care este cauza acestei cresteri ingrijoratoare?

Factorii de risc in aparitia  arteritei

Stilul de viata este un prim factor care cauzeaza imbolnavirea cu arterita. Persoanele care nu fac miscare si prefera un stil de viata sedentar sunt printre cele mai predispuse sa faca arterita.

O alimentatie cu un nivel crescut de colesterol creste riscul imbolnavirii. Persoanele care fumeaza trebuie atentionate ca sunt predispuse sa faca arterita odata cu inaintarea in varsta.

Diabetul sau hipertensiunea sunt alti doi factori importanti care cauzeaza arterita.

Arterita-o problema de sanatate publica globala

Cresterea numarului de persoane diagnosticate cu arterita, mai ales in tarile in curs de dezvoltare, este o problema la nivel global. Ea a fost diagnosticata la populatia cu venituri medii din Asia de Sud-Est, Pacificul Occidental. In China si Japonia s-a inregistrat un numar de aproximativ 46 de milioane de bolnavi.

Preventiei si tratamentului arteritei este deosebit de importanta avand in vedere ca netratarea ei poate duce la pierderea mobilitatii, cresterea riscului de atac cardiac si cerebral, precum si afecterea stilului de viata in general.

“Aceasta boala vasculara periferica a devenit o problema mondiala a secolului al XXI-lea si nu poate fi considerate o boala a tarilor bogate”, a precizat Gerry Fowkes, professor la Universitatea din Edinburgh (Marea Britanie).

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.