Crestere ingrijoratoare a urgentelor cauzate de medicamente fara prescriptie medicala

29/11/2013

Crestere ingrijoratoare a urgentelor cauzate de medicamente fara prescriptie medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/crestere-ingrijoratoare-a-urgentelor-cauzate-de-medicamente-fara-prescriptie-medicala/

poza consult medicalLa persoanele sub 25 de ani care au ajuns la urgente in 2012 au fost semnalate afectiuni precum HIV, intr-o proportie de 19,6%, hepatita virala C (21,3%) si hepatita virala B (14,3%). Cele mai multe urgente medicale au fost generate de consumul de alcool (43,1%) si consumul de droguri ilicite (27,2%). Un numar mare de romani au ajuns la urgente in urma consumului de medicamente fara prescriptie medicala.

Consumul de medicamente fara prescriptie – in crestere ingrijoratoare

Statisticile precizeaza o crestere de 95,5% a urgentelor cauzate de consumul de medicamente fara prescriptie medicala.

In acelasi timp, numarul persoanelor care au ajuns la urgente pentru probe toxicologice a crescut de patru ori comparativ cu situatia din 2011.

Cazurile de urgente din cauza consumului de droguri ilicite

Ultimul Raport al Agentiei Nationale Antidrog (ANA) a precizat date ingrijoratoare in randul barbatilor care au ajuns la urgente din cauza consumului de droguri.

Astfel ca din totalul persoanelor care au ajuns la urgente in 2012 din cauza consumului de droguri, 80,9% erau barbati, in timp ce doar 19,1% erau femei.

Categoria de varsta cu cele mai multe prezente la urgenta a fost cea a tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15-24 de ani. Intre acestia, 46,5% erau barbati, in timp ce 53,7% erau femei.

Rezultatele raportului arata totusi o scadere a numarului de persoane sub 34 de ani care au ajuns la urgente in urma consumului de droguri ilicite.

13,2% dintre cazurile semnalate la urgente au fost cauzate de consumul de substante psihoactive. Astfel ca in 2012 s-a inregistrat o dublare a numarului fata de 2011, cand au fost semnalate 2.578 de cazuri.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: