Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

27/07/2021

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/crestere-de-cinci-ori-a-numarului-de-cazuri-cu-varianta-delta/

Situatia cazurilor confirmate cu tulpina Delta a coronavirusului, in Romania, arata o crestere de 5 ori in ultimele 8 saptamani, spune mediul Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

“Pana pe data de 25 iulie 2021, practic saptamana 29, au fost confirmate 127 de cazuri de infectie cu varianta virala Delta, practic cu 26 de cazuri mai mult decat in saptamana precedenta. Evolutia saptamanala a proportiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numarul total al cazurilor identificate cu variante virale de ingrijorare are un trend crescator, de la o valoare de 1,5% in saptamana 21 la peste 6,8% in saptamana 29. Deci, ceea ce am observat este o crestere de circa cinci ori a numarului de cazuri confirmate cu varianta virala Delta in ultimele opt saptamani. Mai mult decat atat, din procentul secventierilor efectuate in ultima saptamana, 56%, deci mai mult de jumatate dintre ele, au avut ca rezultat varianta virala Delta, comparativ cu saptamana precedenta, saptamana 28, in care, din totalul secventierilor efectuate, doar 33% au avut ca rezultat varianta Delta”, a declarat medicul militar intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, 50% din aceste cazuri confirmate cu varianta Delta se afla in 28 de focare, respectiv 22 de focare familiale si sase focare de colectivitate.

“42 de cazuri, adica 33%, nu au nicio legatura epidemiologica mentionata, ceea ce ridica o probabilitate foarte mare ca aceste cazuri sa fie dobandite prin transmitere comunitara pe teritoriul tarii noastre. Practic, la acest moment avem 15 judete in care au fost identificate cazuri de infectie cu varianta virala Delta, cele mai multe fiind in municipiul Bucuresti, urmat de judetul Arges, si Bacau”, a mai precizat seful CNCAV.

Etichete: tulpina delta, infectari cu tulpina delta, focare tulpina delta

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Coroiu says:

    Din pacate nu prea mai crede nimeni in varianta delta

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: