Creste rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare in Romania

27/06/2013

Creste rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/creste-rata-mortalitatii-in-urma-afectiunilor-cardiovasculare-in-romania/

deathDaca in Europa rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare a scazut, in Romania se intampla contrariul, aceasta crescand in ultimii ani. La nivel mondial, se inregistreaza decesul a 17 milioane de oameni pe an in urma problemelor cardiovasculare.

In Europa, rata mortalitatii a scazut datorita masurilor de combatere luate in vedere precum medicamente anticolesterol, campanii antifumat conform unui studiu publicat în revista European Heart Journal.

Cu toate acestea, bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii in Europa, in principal in cazul persoanelor afectate de diabet sau de obezitate.

Tarile care au inregistrat cea mai semnificativa scadere a mortalitatii in urma bolilor cardiovasculare sunt Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Olanda si Malta. In tari precum Ungaria, Lituania, Plonia si Letonia s-a inregistrat o usoara scadere in cazul barbatilor. Nu acelasi lucru se intampla si in Romania unde  a crescut rata mortalitatii in cazul barbatilor care sufera de boli cardiovasculare.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19