Stiri medicale

Creste rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare in Romania

Data ultimei actualizari: 27/06/2013

deathDaca in Europa rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare a scazut, in Romania se intampla contrariul, aceasta crescand in ultimii ani. La nivel mondial, se inregistreaza decesul a 17 milioane de oameni pe an in urma problemelor cardiovasculare.

In Europa, rata mortalitatii a scazut datorita masurilor de combatere luate in vedere precum medicamente anticolesterol, campanii antifumat conform unui studiu publicat în revista European Heart Journal.

Cu toate acestea, bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii in Europa, in principal in cazul persoanelor afectate de diabet sau de obezitate.

Tarile care au inregistrat cea mai semnificativa scadere a mortalitatii in urma bolilor cardiovasculare sunt Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Olanda si Malta. In tari precum Ungaria, Lituania, Plonia si Letonia s-a inregistrat o usoara scadere in cazul barbatilor. Nu acelasi lucru se intampla si in Romania unde  a crescut rata mortalitatii in cazul barbatilor care sufera de boli cardiovasculare.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.