Creste rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare in Romania

27/06/2013

Creste rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/creste-rata-mortalitatii-in-urma-afectiunilor-cardiovasculare-in-romania/

deathDaca in Europa rata mortalitatii in urma afectiunilor cardiovasculare a scazut, in Romania se intampla contrariul, aceasta crescand in ultimii ani. La nivel mondial, se inregistreaza decesul a 17 milioane de oameni pe an in urma problemelor cardiovasculare.

In Europa, rata mortalitatii a scazut datorita masurilor de combatere luate in vedere precum medicamente anticolesterol, campanii antifumat conform unui studiu publicat în revista European Heart Journal.

Cu toate acestea, bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii in Europa, in principal in cazul persoanelor afectate de diabet sau de obezitate.

Tarile care au inregistrat cea mai semnificativa scadere a mortalitatii in urma bolilor cardiovasculare sunt Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Olanda si Malta. In tari precum Ungaria, Lituania, Plonia si Letonia s-a inregistrat o usoara scadere in cazul barbatilor. Nu acelasi lucru se intampla si in Romania unde  a crescut rata mortalitatii in cazul barbatilor care sufera de boli cardiovasculare.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19