Creste numarul cazurilor noi de variola maimutei, in Romania

29/06/2022

Creste numarul cazurilor noi de variola maimutei, in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/creste-numarul-cazurilor-noi-de-variola-maimutei-in-romania/

Creste numarul cazurilor diagnosticate de variola maimutei (monkeypox), in Romania. Ministerul Sanatatii a confirmat alte cazuri.

Marti, au fost diagnosticate trei cazuri.

“Este vorba despre trei barbati cu varste de 24 de ani, 33 de ani si 38 de ani. Toti sunt din Bucuresti. Starea lor de sanatate este buna si se afla in izolare (unul in spital si ceilalti doi, la domiciliu). Anchetele epidemiologice se desfasoara pentru stabilirea contactilor directi.”, a anuntat Ministerul Sanatatii.

Miercuri, s-au inregistrat alte doua.

“Este vorba despre doi barbati cu varste de 25 de ani si 42 de ani. Amandoi sunt din Bucuresti. Pacientii au o stare de sanatate buna si se afla in izolare la domiciliu. Unul dintre barbati este contact direct cu un alt pacient diagnosticat cu variola maimuței.”, a transmis ministerul.

Pana in acest moment, in Romania, au fost diagnosticati cu variola maimutei 11 pacienti.

La nivel mondial, tot mai multe tari isi iau masuri pentru consolidarea impotriva acestei boli. Autoritatile sanitare americane, de exemplu, au anuntat distribuirea imediata a 56.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei.

Asta inseamna de cinci ori mai mult decat numarul de doze deja distribuite – in zonele cu transmitere virala puternica, potrivit AFP.

Pana acum, vaccinarea era propusa doar pentru persoanele care prezentau o expunere cunoscuta la aceasta boala.

Totusi, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a concluzionat ca focarul de variola maimutei este o amenintare sanitara a carei evolutie este foarte ingrijoratoare, insa fara a atinge deocamdata stadiul de urgenta sanitara mondiala.

Etichete: variola maimutei, monkeypox, vaccinare variola maimutei

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: