Autoritatile sanitare americane vor sa extinda vaccinarea impotriva variolei maimutei

29/06/2022
Autoritatile sanitare americane vor sa extinda vaccinarea impotriva variolei maimutei

Autoritatile sanitare americane vor sa extinda vaccinarea impotriva variolei maimutei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritatile-sanitare-americane-vor-sa-extinda-vaccinarea-impotriva-variolei-maimutei/

Autoritatile sanitare americane au anuntat distribuirea imediata a 56.000 de doze de vaccin impotriva variolei maimutei. Asta inseamna de cinci ori mai mult decat numarul de doze deja distribuite – in zonele cu transmitere virala puternica, informeaza AFP.

Pana acum, vaccinarea era propusa doar pentru persoanele care prezentau o expunere cunoscuta la aceasta boala.

Autoritatile sanitare americane recomanda de acum inainte ca vaccinurile sa fie administrate si “persoanelor expuse recent la variola maimutei care ar fi putut sa nu fie identificate prin anchete epidemiologice si prin cautarea contactilor”, a anuntat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), principala agentie sanitara din Statele Unite, citata si de Agerpres.

Sunt vizati, de exemplu, barbatii implicati in relatii sexuale cu alti barbati care au avut recent mai multi parteneri sexuali intr-un spatiu in care prezenta variolei maimutei este cunoscuta sau intr-o zona in care aceasta maladie se propaga.

De la inceputul lunii mai si pana in prezent, aproximativ 4.700 de cazuri au fost detectate la nivel mondial.

Totusi, tot potrivit specialistilor in sanatate, numarul real al cazurilor de variola maimutei din Statele Unite ar putea fi mult mai mare decat cel anuntat in statisticile oficiale.

Etichete: variola maimutei, vaccinare variola maimutei, CDC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: