Craiovenii vor prezenta un proiect olandez pentru rezidentii in medicina de familie

07/09/2011

Craiovenii vor prezenta un proiect olandez pentru rezidentii in medicina de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/craiovenii-vor-prezenta-un-proiect-olandez-pentru-rezidentii-in-medicina-de-familie/

Facultatea de Medicina din Craiova, in special catedra de Medicina Familiei va organiza in perioada 22-23 septembrie o reuniune cu profil educational vocational. Evenimentul, organizat in colaborare cu Departamentul de Invatamant vocational pentru MF al Universitatii Vrije din Amsterdam, este destinat medicilor de familie.

“De 5 ani, desfasuram la Craiova activitatea de pregatire a rezidentilor anului III de MF in cadrul unui pilot educational VUniCrEd (un acronim pornind de la numele celor doua universitati si substratul educational).

Proiectul a selectionat in fiecare an, dupa libera optiune, un grup de 12-15 rezidenti, care au participat la un program special de pregatire, folosind metode educationale moderne, intr-o structura adaptata dupa modelul olandez de tip “learning by doing”, a declarat prof. dr. Viorela Enachescu, sefa Catedrei 14 Medicina Familiei, UMF Craiova, pentru PaginaMedicala.ro.

Programul a fost derulat de cei patru membri titulari ai disciplinei de MF impreuna cu 12 medici formatori de MF, din Craiova, acreditati de MS. Organizatorii isi propun sa faca cunoscute si altor catedre de MF din tara, schimbul de experienta pe care la avut UMF Craiova cu Universitatea Vrije din Amsterdam. “Dorim de asemenea sa editam un material “Caietele Vunicred” cuprinzand experienta noastra de pana acum, pe care sa-l oferim participantilor, cu speranta ca ar putea fi util”, a precizat prof. Enachescu.
Prin urmare, sefii de catedra din tara au fost invitati la Craiova pentru a discuta despre pregatirea medicilor rezidenti.

In paralel cu sesiunea educationala va fi si o sesiune stiintifica,in care vor fi prezentate lucrari de interes pentru practica medicala a medicului de familie.
Vor fi prezentate si realizarile absolventilor celor 4 ani de VUniCrEd – respectiv a unui numar de aproximativ 60 de rezidenti.

Autor: redactor sef Alexandra Manaila
Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: