Covid-19 | 70 de vaccinuri in dezvoltare, trei in studii clinice

14/04/2020
Covid-19 | 70 de vaccinuri in dezvoltare, trei in studii clinice

Covid-19 | 70 de vaccinuri in dezvoltare, trei in studii clinice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/covid-19-70-de-vaccinuri-in-dezvoltare-trei-in-studii-clinice/

In prezent, in intreaga lume, se afla in dezvoltare 70 de vaccinuri impotriva coronavirusul Covid-19. Trei dintre acestea au ajuns deja in faza de studiu clinic.

Vaccinul in cea mai avansata faza este cel dezvoltat de o companie din Hong Kong in colaborare cu Institutul de Biotehnologie din Beijing. Testele se afla acum in faza a II-a unui studiu clinic.

Celelalte vaccinuri aflate in studii clinice sunt cele dezvoltate de doua companii americane, potrivit unui document OMS.

Continut educational:

Compania din Hong Kong a primit in luna martie aprobare de la autoritatile de reglementare din China pentru a incepe testarea pe oameni a vaccinului, in cadrul studiuui clinic de faza a II-a.

In cazul celui de-al doilea vaccin vacinului dezvoltat de una dintre companiile americane, studiul clinic a inceput in data 16 martie, iar pentru cel de-al treilea vaccin, faza clinica a inceput saptamana trecuta.

De asemenea, companiile farmaceutice Pfizer si Sanofi au vaccinuri in faza de teste preclinice. Potrivit expertilor, primele vaccinuri vor putea fi disponibile cel mai devreme la inceputul anului viitor.

Etichete: vacccinuri covid-19, vaccin coronavirus, studii clinice vaccin, dezvoltare vaccin covid-19,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: