Costache spune ca saloanele pentru pacienti din unele spitale sunt la fel ca in studentia lui

16/12/2019

Costache spune ca saloanele pentru pacienti din unele spitale sunt la fel ca in studentia lui

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costache-spune-ca-saloanele-pentru-pacienti-din-unele-spitale-sunt-la-fel-ca-in-studentia-lui/

Aflat intr-o vizita la Iasi, la finalul saptamanii trecute, ministrul Sanatatii, Victor Costache, a spus ca este importanta imbunatatirea conditiilor de cazare pentru pacienti. El a mai precizat ca in unele spitale, saloanele sunt la fel ca si pe vremea cand era student la medicina.

“Sunt puncte bune si mai putin bune. La Spitalul de Pneumoftiziologie au primit si sunt in curs sa primeasca aparatura de generatie noua. In schimb, lasa mult de dorit conditiile in care sunt primiti pacientii, in care stau in saloane. Am revazut cu emotie saloane care nu s-au mai schimbat din timpul studentiei mele si de cand am trecut pe acolo ca tanar rezident. Mi-as dori sa fiu atat de tanar incat perioada asta sa fi fost scurta. Din pacate, este un interval mare de timp in care nu s-a schimbat nimic acolo. Vom gasi rapid solutii.”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Cu aceasta ocazie el a facut referire la mai multe unitati sanitare din Iasi. De exemplu, in timpul vizitei efectuate la Spitalul ‘Sf Spiridon’, demnitarul a constatat ca exista o neuniformitate intre investitii.

Continut educational:

“Au fost unele clinici care au fost aduse la standarde europene, in unele zone mi-am regasit cu emotie anii studentiei. Spre exemplu, in Clinica a III a Medicala timpul a ramas in loc. Am revazut frumoasele sobe din secolul XVIII. Din pacate, si saloanele au ramas la fel. Este mult de lucru si acolo”, a mai spus ministrul Victor Costache conform sursei citate.

Si despre Institutul de Psihiatrie Socola, ministrul Sanatatii a declarat ca trebuie lucrat la imbunatatirea locurilor unde sunt cazati pacientii.

Etichete: saloane spital, conditii pacienti, conditii spitale, internare spital

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS nu este de acord cu conditionarea accesului intr-un stat in functie de certificatele de vaccinare

Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Vlad Voiculescu: 30 de lei per pacient programat la vaccinarea anti-Covid pentru medicii de familie

A V-a transa de vaccin de la Pfizer & BioNtech, de 87.750 de doze, ajunge in Romania