Cosmarul intepaturilor de tantar ar putea deveni o simpla amintire!

03/06/2011

Cosmarul intepaturilor de tantar ar putea deveni o simpla amintire!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cosmarul-intepaturilor-de-tantar-ar-putea-deveni-o-simpla-amintire/

Oamenii de stiinta au gasit o modalitate de a alunga micile insecte bazaitoare. Ei au creat un gaz care incurca simturile tantarilor, fiindu-le imposibil sa mai adulmece sangele uman.

Descoperirea ar putea tine la distanta de casele noastre insectele si ar putea oferi o protectie reala impotriva malariei sau a altor boli transmise de tantari, informeaza Daily Mail.

Tantarii sunt vinovati de transmiterea unor boli mortale pentru mai mult de jumatate de milion de oameni pe an. Malaria face o victima la fiecare 30 de secunde in lume.

Majoritatea oamenilor se protejeaza impotriva acestor insecte prin utilizarea unor metode nu foarte eficiente, de multe ori costisitoare, sau cu ajutorul plaselor de tantari, de aceea exista o nevoie urgenta pentru noi metode de aparare.

Oamenii de stiinta americani au creat un amestec de substante chimice care pacaleste minusculii senzori ai insectelor cu care iau urma victimelor.

Anandasankar Ray, de la Universitatea din California, a declarat ca aceste substante chimice ofera avantaje serioase in fata invaziei tantarilor.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: