Coronavirus | Recomandarile medicilor de familie catre pacienti in contextul epidemiei de coronavirus

16/03/2020
Coronavirus | Recomandarile medicilor de familie catre pacienti in contextul epidemiei de coronavirus

Coronavirus | Recomandarile medicilor de familie catre pacienti in contextul epidemiei de coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coronavirus-recomandarile-medicilor-de-familie-catre-pacienti-in-contextul-epidemiei-de-coronavirus/

Dragi pacienti,

Trecem cu totii printr-o perioada grea, pe care nu o credeam posibila decat in filme. Impreuna vom depasi greutatile si riscurile la care suntem supusi.

Pentru siguranta dumneavoastra, pentru reducerea riscului la care sunt expusi medicii si tot personalul medical:

1. Va rugam sa va limitati vizitele in orice mediu medical (spitale, cabinete etc), atata timp cat nu reprezinta o situatie grava, sau cu adevarat o urgenta. Evitati prezentarea la cabinet cand nu este absolut necesara.

2. Nu uitati ca putem sa va oferim indrumare si consiliere prin telefon, mail, whatsapp, alte forme de chat. Va vom chema la cabinet doar in situatiile in care este indispensabil un consult medical.

3. Daca aveti nevoie de retete pentru boli cronice, va rugam sa ne anuntati telefonic pentru programare. Vom incerca sa evitam aglomeratia si contactul vostru cu alti pacienti.

4. Daca totusi este nevoie sa va prezentati la cabinet, va rugam:

– Sa purtati masca si manusi de cauciuc,
– Sa nu atingeti pe nimeni si sa evitati atingerea suprafetelor din jur,
– Purtati in buzunar o sticluta cu gel dezinfectant si servetele umede dezinfectante cu alcool, pe care sa le folositi si apoi sa le aruncati in cosuri de gunoi cu capac,
– Ramaneti in curte, in masina, sau departe de alte persoane si anuntati medicul ca ati sosit,
– Asteptati calm sa fiti invitat in cabinet.

5. Daca aveti o problema urgenta, sau simptome de infectie COVID – 19 (debut brusc cu cel putin unul dintre simptomele: tuse, febra, durere in gat, greutate in respiratie si contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 SAU istoric de calatorie internationala) sunati la medicul de familie, sau la 112. Veti primi indrumarile necesare. Nu omiteti adevarul niciodata, deoarece raspandirea majora a infectiei va ucide multi dintre cei dragi noua si va face pasibili de pedeapsa penala.

6. Daca aveti simptomele de mai sus si un membru al familiei, o cunostinta, de care ati fost aproape si care a venit dintr-una din tarile cu peste 500 de cazuri cu noul coronavirus (Austria, Belgia, Italia, Spania, China, Germania, Franta, Israel, Coreea de sud, Danemarca, Elvetia, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Suedia – atentie lista tarilor se actualizeaza permanent) anuntati la 112, dar si medicul de familie.

Respectand aceste minime recomandari puteti reduce riscul dumneavoastra si al nostru, al celor din prima linie.
Ajutati-ne sa ramanem sanatosi cat mai mult timp, pentru a putea proteja sanatatea dumneavoastra si a celor dragi voua.

Va multumim si ramanem impreuna!

Consiliul de conducere al Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti- Ilfov

Etichete: medici de familie, consultatie medic de familie, simptome coronavirus, procedura coronavirus, preventie coronavirus, asociatia medicilor de familie bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: